Вести

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА

26.04.2022.

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је седница Извршног одбора којом је председавао Ненад Бјековић, заменик председника ФСС. Издвајамо најважније одлуке.

  •  Годину је обележио пласман наше најбоље репрезентације на Првенство света у Катару, а добрим резултатима могу да се похвале и многе друге селекције из система Фудбалског савеза. Кадетска репрезентација остварила је пласман на Првенство Европе у Израелу, женска „А“ селекција практично је обезбедила бараж за пласман на Првенство света које се одржава на Новом Зеланду. Бројне друге активности обележиле су веома успешну годину за нама. Тим поводом усвојен је Извештај о раду ИО ФСС за 2021. годину и предлаже се Скупштини ФСС да исти усвоји.
  •  Са добрим резултатима на терену, забележено је и добро пословање Фудбалског савеза. Усвојен је Финансијски извештај и припадајући Извештај независног ревизора за 2021. годину, предлаже се Скупштини ФСС да исте усвоји.
  • Усвојен је Нацрт правилника о регистрацији, статусу и трансферу играча, који иде на јавну расправу наредне две недеље, а усклађен је са новим Правилником ФИФА из те области. Усвојена је Информација о новом Правилнику УЕФА о лиценцирању и финансијској одрживости.
  • На предлог Такмичарске комисије ФСС усвојена је одлука о увођењу ВАР технологије на предстојећим полуфиналним и финалној утакмици Купа Србије.