Вести

НОЋ ФУДБАЛА, НОЋ АПЛАУЗА, НОЋ ЛЕПОГ ДРУЖЕЊА У КРАГУЈЕВЦУ | НОВОГОДОШЊИ КОКТЕЛ ФСРЗС, ПОСЕБНА ПЛАКЕТА ПРЕДСЕДНИКУ ФСС ДРАГАНУ ЏАЈИЋУ И РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ ЗА ПЛАСМАН НА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ

09.12.2023.

Ноћ фудбала, ноћ аплауза, ноћ лепог дружења у Крагујевцу. Другу годину заредом Фудбалски савез региона Западне Србије организовао је Новогодишњи коктел, а сјајни домаћини били су челни људи највећег фудбалског региона у Србији, људи који су за кратко време урадили много за најлепшу споредну ствар у овом делу Србије, председник Небојша Живановић и генерални секретар Дарко Брадоњић.

У хотелу “Шумарице” у Крагујевцу у “Плавој сали”, руководство највећег фудбалског региона у Србији, ФС РЗС,  окупило је фудбалске раднике са територије Србије, а све у циљу завршетка још једне успешне такмичарске године. Све уз констатацију, рекли бисмо конзензус свих гостију да је рад ФСРЗС  подигнут на један много виши и професионалнији ниво. Такође, сарадња са клубовима, општинским, окружним, градским, регионалним и ФСС је била одлична. Дефинитивно се много тога урадило на увођењу регуларности такмичења у Српској лиги Запад и све четири групе Зонских лига. Савез је издвојио озбиљна новчана средства за помоћ свим клубовима Српске лиге Запад, све четири групе Зонских лига и свих 9 окружних лига у виду фудбалских лопти, мрежа за голове, реквизита и спортске опреме.

 

Крај једне успешне године увеличали су уважени гости,  председник ФСС Драган Џајић, генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић, председник ФС Београда Марко Здравковић, председник ФС РИС Зоран Игњатовић, потпредседник ФС РИС Владан Гашић, генерални секретар ФС Војводине Миодраг Цвијић, председник ФС Косова и Метохије, Игор Уљаревић,  представници Заједнице суперлигаша Драгомир Лазовић, председник, Дарко Рамовш, генерални секретар и Александар Пивић, директор Супер и Прве лиге Србије , као и председници окружних, општинских и градских савеза са територије ФС РЗС…

Као и прошле године, додељене су плакете успешним клубовима и појединцима у оквиру Фудбалског савеза региона Западне Србије и то: ФК Шумадија 1903 за 120 година постојања и успешног рада, ФК Раднички 1923 за 100 година постојања и успешног рада.

Фудбалском савезу Србије су додељене две плакете, једна за успешну сарадњу и развој фудбала на територији Западне Србије, а друга за велики успех и пласман репрезентације Србије на Европско првенство после 24 године. Посебна плакета уручена је председнику ФСС Драгану Џајићу. Овом приликом, присутнима су се обратили председник ФСС Драган Џајић и генерални секретар Јован Шурбатовић, где су у свом кратком излагању похвалили рад ФС РЗС, као и борбу за увођење регуларности у такмичење свих лига.

Плакете су уручене и најперспективнијим судијама Адмиру Ејуповићу из Новог Пазара и Николи Кубуровићу из Горњег Милановца, најбољем тренеру Дарку Ракочевићу из Чачка, селекторки Славки Пашти из Смедерева за 50 година успешног рада у женском фудбалу, као и Дејану Продановићу из Крагујевца за изузетне заслуге за афирмацију футсала.

Посебна плакета је уручена за НАЈ родитеља и ширење породице Западне Србије, човеку који има деветоро деце, спортском раднику Урошу Тошићу.

Плакете су добили и судије које се налазе на интернационалној листи фудбалских судија са ФИФА знаком јер по први пут ФС РЗС има чак осам судија на интернационалој листи. У питању су следеће судије: Павле Илић из Крагујевца, Милан Пашајлић из Рашке, Слободан Павловић из Ужица, Никола Ђоровић из Крагујевца, Немања Петровић из Ужица, Марина Живковић из Крагујевца, Милица Миловановић из Крагујевца и Срђан Михајловић из Уба.

Фудбалски савез Србије је председнику ФСРЗС Небојши Живановићу уручио фудбалску лопту и дрес репрезентације са потписом Драгана Џајића, док је ФС Региона Источне Србије уручио ФСРЗС плакету за успешну сарадњу.

Коктелу је претходила и осма седница Извршног одбора ФС РЗС, на којој су донете значајне одлуке у делу усвајања Извештаја Комесара за такмичење и суђење, усвајање извештаја струковних организација тренера и судија. Донете су одлуке о заказивању Семинара службених лица Српске лиге Запад и свих Зонских лига. По први пут Семинар судија Српске лиге Запад ће бити одржан у трајању од три дана и у то Северној Македонији у граду Охриду. Семинари Зонских лига биће одржани у Кучеву, где су изванредни услови за рад. Усвојени су Правилници о условима за пријем терена за такмичење у Српској лиги Запад и Зонским лигама.

Извршни одбор ФС РЗС донео је одлуку о изради монографије ФС РЗС поводом 30 година постојања и успешног рада. За израду напред наведене монографије задужен је Добросав Глишић из Крагујевца, бивши генерални секретар Савеза.

На крају, подељени су новогодишњи пакетићи за децу до 10 година члановима ФСРЗС.