А селекција

НИКОЛА МИЛЕНКОВИЋ И МАРКО ГРУЈИЋ: МУНДИЈАЛ САН СВАКОГ ИГРАЧА

30.05.2018.

Најбоља репрезентација Србије наставља припреме за Светско првенсто у Русији, а данас су пред новинарима у Спортском центру ФСС у Старој Пазови били Никола Миленковић и Марко Грујић.
Само две године пошто је постао првотимац клуба из Хумске са којим је освојио дуплу круну, а онда каријеру наставио у Фиорентини, Никола Миленковић је међу кандидатима за пут у Русију…
И
-Стварно сам лепо прихваћен. Част ми је што сам део екипе у којој влада одлична хемија. Дајемо све од себе. Постојала је позитивна трема, али много ми је било лакше кад сам упознао играче – рекао је Никола Миленковић новинарима у Кући фудбала у Старој Пазови.

Према његовим речима, још увек „купи цаке“ од старијих колега из репрезентације у ТВ преносима, нада се да ће се наћи на списку за Мундијал, али истиче да је одлука на селектору.

-Гледам на телевизији наше репрезентативце и учим од њих. Требало би бити посвећен и тренирати са амбицијом да се нађемо на списку, али селекторова је последња.

Некадашњи дефанзивац Партизана открио је да је примио честитке од Ивана Томића на позиву у репрезентацију…

-Пресрећан сам, наравно. Честитао ми је Иван Томић, он ми је много помогао у Партизану, али све остало сам урадио сам.

Млади дефанзивац има иза себе добру сезону у Серији А…

-Искористио сам шансу у Фиорентини. Много сам напредовао, на физичком плану пре свега, а кошкање које сам имао са Игуаином је нормална појава у фудбалу – рекао је Никола Миленковић.
Добрих шест месеци имао је и Марко Грујић који је са Кардифом (на позајмици из Ливерпула) изборио пласман у Премијер лигу.

-Време је на нашој страни од првог дана окупљање у овом фантастичном центру. Имамо још два тренинга и пут у Аустрију који ћемо да искористимо да се што боље припремимо. Свако има право да се нада одласку на Мундијал. Ми стварамо репрезентацију на дуге стазе и ту смо да се навикавамо једни на друге – јасан је “златни орлић”.

Утакмицама против Костарике и Швајцарске би требало да буде дат већи значај него за последње коло против Бразила.

-Костарика и Шцајцарска су кључне. О Бразилу не би требало да трошимо речи, надам се да ћемо ући растерћени у последње коло и меч са њима.

Грујић је истакао да не види проблем у путовањима на различите дестинације током Мундијала у Русији и истиче задовољство одабиром противника на припремама у Аустрији.

-Задовољан сам одабиром репрезентација са којима играмо на припремама, јер су са истог континента и имају сличан стил игре као Костарика.

Према његовим речима, резултатска важност има приоритет у прва два кола против Костарике и Швајцарске, а да ће Бразил послужити као инспирација за игру

-Прве две су посебно битне и нема разлике између Костарике и Швајцарске. Увек је Бразил инспиративан. Против њих ћемо играти енергично, као што играмо у сваком мечу, али прво да добро обавимо посао у сусретима са Костариком И Швајцарском – закључио је Марко Грујић.