Вести

НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ, ДИРЕКТОР МЛАЂИХ СЕЛЕКЦИЈА, О НОВОМ ПОЧЕТКУ И ПРЕДСТОЈЕЋИМ ПРОВЕРАМА "ОРЛИЋА"

01.06.2021.

Млада репрезентација Србије жели повратак на ниво када је Србија била готово редован учесник Првенства Европе. Нови почетак, нови селектор и прве провере за оно што „орлиће“ очекује у септембру када са Украјином отврају серију утакмица у квалификацијама за одлазак на континентални шампионат. И Никола Лазетић, директор млађих селекција ФСС не крије да су пред младом селекцијом (U21) три веома захтевна меча у јунском термину…
„Још је рано за неке прогнозе по питању квалификација за Европско првенство, тек смо се окупили и имаћемо осам дана лепог дружења, да се играчи још боље упознају са новим селектором Звонком Живковићем. Очекују нас три веома квалитетне провере, не зна се шта је већи изазов, меч са А тимом Србије, Русијом или Бразилом. Бразилци долазе са својом олимпијском селекцијом, то су три године старији играчи од наших момака и свакако да ће нам то бити и најтежи тест. То нам је и био циљ, да кроз тешке утакмице видимо где се тренутно налазимо са формом и шта би требало да исправимо уочи старта квалификација и важног дуела против Украјине у септембру“.
Селектор Живковић се већ на првом окупљању суочио са проблемима који су у принципу нормална појава у овом периоду сезоне.
„Због повреда нећемо моћи да рачунамо на Шеховића, Тедића и капитена Свету Марковића. Мали „Фића“ Стевановић такође има проблема са зглобом, а као што знате, А тиму су прикључени Јовић и Гаврић. Нисмо ништа препустили случају, знали смо шта би могло да се деси и зато се на списку и нашао већи број играча него што је уобичајено за репрезентативна окупљања. Суштина ове прве акције је дружење и упознавање, да селектор види на делу све кандидате и да створи што бољу атмосферу пред почетак такмичарског циклуса“ јасан је Никола Лазетић.


Млади чувар мреже Црвене звезде Милош Гордић је претходну сезону провео на позајмици у шабачкој Мачви.
„Задовољан сам учинком, битно је да су ме заобишле повреде и да сам потпуно здрав. Више волим када други коментаришу моје партије, али сам у принципу добро одрадио задатак. Повратак у матични клуб је најбоља потврда тога“.
Поред Гордића, селектор Живковић за утакмице против А тима Србије, Русије и Бразила рачуна на још два талентована голмана, Алексу Милојевића и Лазара Славковића.
„Налазимо се на новом почетку, са новим селектором. Ово окупљање је одлична прилика да се упознамо, да схватимо његове захтеве и прихватимо његове идеје. Много ће нам значити ових осам дана заједничких тренинга и три утакмице против веома изазовних противника. Драго ми је што ће мечеве против Русије и Бразила телевизија Аренаспорт директно преносити, то је шанса да се на најбољи могући начин представимо фудбалској публици и надам се позитивним резултатима“ рекао је млади голман.