А селекција

МЛAДEН КРСТAЈИЋ ОБЈAВИО СПИСAК ЗA КВAЛИФИКAЦИОНE ДУEЛE ПРОТИВ УКРAЈИНE И ЛИТВAНИЈE

24.05.2019.

 

Селектoр репрезентaције Србије, Млaден Крстaјић, oбелoдaниo је списaк игрaчa нa кoје рaчунa зa квaлификaциoне мечеве прoтив Укрaјине, 7.јунa у Лaвoву и Литвaније, три дaнa кaсније у Беoгрaду. Нa стaрту квaлификaцијa зa плaсмaн нa Eврoпскo првенствo, Србијa је oсвoјилa бoд (1:1) нa гoстoвaњу у Пoртугaлији.

-Имали смо много обавеза у претходном периоду, пратили смо све играче, како у Србији тако и у иностранству, и одлучили смо се за ових 26. Ово је тај списак може бити допуњен ако не дај Боже буде неких повреда. Без обзира на добру увертиру против Немачке и Португала, треба да останемо на земљи и концентришемо се на ове две утакмице које нам следе- рекао је селектор Србије на конференцији за медије.
Немања Матић из Манчестер јунајтеда због повреде неће бити у тиму против Украјине и Литваније у квалификацијама за Европско првенство.
-Нажалост нема Немање Матића који је повређен. Обновио је повреду и треба му време за паузу и опоравак. Желим му брз опоравак и да се брзо врати како у клуб тако и у репрезентацију.
Ново-старо име у репрезентацију је фудбалер Чикага, Александар Катаи.
-Већ је био овде, добро зна ове момке и они њега. Одличан је момак и супер играч који је у доброј форми, у такмичарској сезони. У овом моменту нам је потребан у репрезентацији.


Питање везано за формацију…
-Имамо три квалитетна нападача, Александра Митровића, Александра Пријовића и Луку Јовића, то је мали луксуз јер имамо три заиста квалитетна шпица.
Када је реч о младим репрезентативцима Србије које чека Европско првенство у јуну, а којих има пет у А селекцији, Крстајић је рекао да са „селектором Гораном Ђоровићем нормално комуницира, да ради добар посао и да је све транспарентно“.
-Утакмица са Украјином је много битна и важна. Нећемо да потценимо ни Литванију. Те две утакмице су много битне, али не и пресудне. Оптимиста сам. Има још много утакмица које ћемо играти. Било би нам лакше у случају доброг резултата, да мирно спремамо наредне. Притиска ће бити, он је очекиван, а ми то морамо да поднесемо.
Селектор је рекао да је сезона била напорна…
-Термине које смо добили, добили су и сви остали. Нема ту изговора и тражења алибија у случају лошег резултата. Играчи су на одморима, али на активним. Све екипе из Немачке су остале на окупу, са само четири-пет дана паузе. Доћи ће спремни.


Претходно окупљање завршено је са два нерешена резултата против две веома јаке селекције, прво у пријатељској утакмици против Немачке, а потом и са Португалом на почетку квалификација.
-Можемо да будемо задовољни резултатом. Не можемо да се заносимо и кажемо да је супер. Има ствари које треба да поправимо. Учинићемо све да оне ствари које нису биле добре, а знамо веома добро које су то, да поправимо већ против Украјине. Не одвајамо две наредне утакмице, без обзира на то што смо против Литваније фаворити. Треба нам резултат јер се он гледа. Украјина је приоритет јер је прва следећа утакмица.
Иако је фудбалер око кога се у последње време много говорило, Бразилац који наступа за Украјину Жуниор Мораес повредио, Крстајић очекује да ће он играти против Србије.
-Сваки играч је битан за репрезентацију. Украјина има добру екипу, али не зависе од појединца. Не очекујем да ће он изостати из екипе.
Србија нема добар биланс са Украјином, са којом је до сада више пута играла пријатељске утакмице, а Крстајић је оптимистично рекао:
-Хајде да прекинемо ту серију у утакмици за бодове-закључио је Младен Крстајић.
Фудбалски репрезентативци Србије окупиће се у понедељак, 3. јуна у Старој Пазови.