А селекција

МИЛОШ ВЕЉКОВИЋ И САША ЛУКИЋ ПРЕД МЕЧ СА ДАНСКОМ (ВИДЕО)

26.03.2022.

Фудбалери Србије у недељу пре подне путују за Копенхаген, где их у уторак 29. марта од 18 часова очекује пријатељски дуел против репрезентације која је на последњем Европском првенству била једно од најпријатнијих изненађења турнира. Данци играју леп и модеран фудбал, што су доказали и у квалификацијама за Мундијал у којима су супериорно тријумфовали у својој групи и међу првима обезбедили пласман у Катар. Штопер репрезентације Србије, Милош Вељковић, радује се још једном изазову у дресу са државним грбом:

”Добро је што смо у Будимпешти забележили победу јер је било важно да наставимо победнички низ из квалификација и да сачувамо одличну атмосферу у репрезентацији. Можда смо допустили противнику две-три шансе више него што смо планирали, али се на крају све лепо завршило. Имали смо прилику да дођемо и до убедљивијег тријумфа. Не треба заборавити да смо играли против екипе која је такође оставила сјајан утисак на Европском првенству прошле године. Можемо да будемо задовољни. Сада нас очекује још озбиљнији задатак, јер Данци играју изузетно квалитетан фудбал. Биће тешко у Копенхагену, али нећемо одустајати од нашег стила игре и верујем у позитиван исход утакмице. У Будимпешти нисмо примили гол и то такође улива додатну дозу самопоуздања. Вања Милинковић-Савић је био на висини задатка. Имамо голмане који се добро служе ногама и то је врло важно. Нама из последње линије је много лакше када иза себе имамо чуваре мреже који су смирени са лоптом, који излазе и учествују у зачетку акције, који причају… То нам даје сигурност. Голмани које имамо на располагању заиста раде одличан посао у репрезентацији”.
Сличног мишљења је и везни играч српске репрезентације Саша Лукић.

”Реч је о мечевима пријатељског карактера, што никако не умањује нашу жељу за победом. То се видело и у Будимпешти, где смо одиграли мудро и дисциплиновано, показавши још једном да смо заслужено изборили пласман на Светско првенство. Иако није било резултатског значаја, утакмица је била занимљива. Публика је видела лепе акције, било је шанси пред оба гола и битно је да смо наставили са серијом победа. Очекује нас сада још једна одлична провера у Копенхагену. Данска има сјајну екипу, што су и доказали пласманом у полуфинале Европског првенства и феноменалним партијама у квалификацијама за Катар. Имамо сасвим довољно времена да одморимо и да се припремимо за ново искушење. Из утакмице у утакмицу делујемо све сигурније, играмо све боље и тако ће бити и у Копенхагену. Једва чекамо да се надигравамо са врло квалитетним противником и да покажемо квалитет који нас је красио током квалификација за Светско првенство” – рекао је Лукић.

https://youtu.be/tgF7dMDrG-o