Вести

МИЛАНУ МАКАРИЋУ УРУЧЕН ТРОФЕЈ "СЛОБОДАН САНТРАЧ" ЗА НАЈБОЉЕГ СТРЕЛЦА СУПЕР ЛИГЕ (ВИДЕО)

18.05.2021.

Данас је по завшетку меча 38. кола Линглонг Тире Супер лиге Србије између Чукаричког и Радника уручено признање најбољем стрелцу лиге Милану Макарићу. Трофеј ’’Слободан Сантрач’’, намењен најбољем стрелцу Линглонг Тире Супер лиге Србије у сезони 2020/21,  трофеј је уручио син легендарног нападача, Ненад Сантрач.
Била је то без дилеме најбоља сезона у каријери Милана Макарића, сезона у којој је показао да је голгетер за велике домете и веће клубове. Оно што га је издвојило у односу на конкуренцију јесте континуитет, јер је мреже кренуо да ’’решета’’ већ од првог кола и наставио током читаве сезоне. Такође, остаће забележено да је наступао на свих 38 суперлигашких мечева у сезони 2020/21, постигавши укупно 25 погодака, од чега 19 из игре и 6 са ’’беле тачке’’. Два пута током сезоне забележио је хет-трик, на гостовањима Златибору и Мачви. Уз то је два пута био проглашен за играча кола, након 15. и 34. рунде такмичења. Оно што је његов учинак у овој сезони учинило још упечатљивијим јесте и његова победа у 1. колу наше званичне фантази игре Реал Манагер, што је изазвало и пажњу и симпатије медија, а чиме је већ на старту показао да добро познаје ово такмичење.

„Пресрећан сам и почаствован. Веома ми значи трофеј који носи име легендарног голгетера Слободана Сантрача. Желео бих да се захвалим свим људима у ФК Радник и Сурдулици, почев од председника па све до економа који су ми давали огромну подршку целе ове сезоне. Надам се да ћу ми ово ласкаво признање бити огроман подстрек за наставак каријере“ рекао је Милан Макарић.