А селекција

ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ САОПШТИО СПИСАК ИГРАЧА ЗА ДУЕЛЕ ПРОТИВ ПАРАГВАЈА И ЛИТВАНИЈЕ (ВИДЕО)

30.09.2019.

Најбољу репрезентацију Србије очекују две утакмице у октобру, пријатељски меч са Парагвајем у Крушевцу, 10. октобра и четири дана касније, квалификациони дуел против Литваније у Виљнусу.

Селектор Љубиша Тумбаковић саопштио је списак на коме се налазе 24 играча, а како је истакао први човек националног тима, наставља се селективни процес  у коме ће неки, условно речено нови играчи, добити прилику  да се покажу и наметну за наредне акције.

-Наш резултат из септембарских утакмица је дефинисао наш период активности до краја квалификација и до марта. Овај списак је наставак селекционог процеса, да се упознамо и са неким играчима којих до сада није било. Желимо да кроз тренажни процес видимо какве су могућности фудбалера, као што су Милуновић, Милетић, Гобељић, желимо да им дамо шансу, да бисмо видели колико можемо да их користимо.

Самим тим, као логичан след догађаја, селектор је најавио за наредна окупљања опет понеко ново лице.

-Време је природан фактор, па моје селектовање у ова три месеца је кратак период да би се нешто озбиљно припремило. Имамо и новембар, децембар, све до марта. Пратићемо групу играча који нису позвани као рецимо Данијела Алексића, који се вратио у Турску, игра добро. Ту је и неколико младих играча, па фудбалера из наше лиге… Све укупно имамо око 60 играча које редовно пратимо, чије игре сваке недеље анализирамо.

Селектор не крије да је планирао да позове и неколико млађих играча…

-Размишљали смо о Страхињи Павловићу, али процена је била да је боље да игра за младу селекцију коју очекују две веома важне утакмице у квалификацијама. Под лупом је још младих, све пратимо…

Први наредни меч за Србију је са пријатељско одмеравање снага са Парагвајем у Крушевцу. Жели селектор и добру игру, али и – победу.

-Резултат је увек у првом плану, али желим да на том мечу добијем потврду мог стручног мишљења о квалитету играча које пратимо. Добра је ствар што имамо могућност на шест измена.

У задњој линији има нових играча, а одбрана је проблем за који мора да се тражи решење почев од Парагваја.

-Како то да решимо? Једино да имамо све играче на окупу једно месец – месец и по дана. Ми годишње имамо пет окупљања од по седам до десет дана, а од тога имамо врло мали број тренинга – рекао је Љубиша  Тумбаковић.