Вести

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ | СВИ ЖЕЛЕ ТРОФЕЈ КУПА СРБИЈЕ (ВИДЕО)

22.06.2020.

Партизан или Војводина? Финале Купа Србије које ће нам дефинитивно донети много узбуђења и неизвесности. И одговор на питање да ли ће Партизан својим петим везаним тријумфом да изједначи рекорд Хајдука из Сплита из лиге СФРЈ или ће Војводина да освоји свој други трофеј (после тријумфа 2014.) у осам одиграних финала.

На заједничкој конференцији за медије у организацији Фудбалског савеза Србије, тренери Саво Милошевић и Ненад Лалатовић, односно играчи Бојан Остојић и Никола Дринчић.

У последњем мечу у Новом Саду славила је Војводина, истина била је то утакмица без такмичарског значаја у којој је Партизан играо практично са резервним саставом…

-Ми ћемо све учинити да заборавимо неке раније утакмице, ону из новембра када смо поражени, а треба да се водимо овом последњом утакмицом коју смо победили без обзира што је Партизан играо у измењеном саставу – рекао је Ненад Лалатовић.

И Никола Дриничић се нада успеху…

-Видећемо, игра се један меч. Волео бих да победи Војводина и мој тим подигне пехар

Тренер Партизана Саво Милошевић не крије да Партизан жели трофејом да заврши сезону…

-Оба тима у финалу су велика а Партизан увек и на сваком месту жели победу.

Стрелац победоносног гола у последњем финалу Купа Србије Бојан Остојић очекује велику подршку са трибина…

-Верујем у наше навијаче као и у чињеницу да ће доћи у великом броју – не крије одлични дефанзивац.

Новинаре је занимало колике су шансе ривала, да ли 50 – 50 или је Партизан фаворит због четири узастопна славља?

-Финале је једна утакмица и опште је познато да у Европи када се играју финала нема изразитог фаворита. И ово не причам јер се плашим улоге фаворита, него зато што ће победити онај тим који је спремнији у тих 90 минута – истиче Саво Милошевић.

Слично размишља и Ненад Лалатовић…

-Игра се једна утакмица, нема поправног, шансе су пола – пола. Партизан има искуства у освајању трофеја, а у Нишу ће имати подршку навијача. Морам да кажем да ми је жао што неће бити наших навијача. Мислим да онај ко буде имао више среће и буде спремнији освојиће трофеј – јасан је Ненад Лалатовић.

Оба тренера могу да рачунају на најаче саставе…

-Верујем да ћу моћи да изведем најбољи састав – нагласио је тренер Партизана, а исто је поновио и његов колега из Војводине.- Извешћемо најјачи тим. Додао бих само да ми је жао што нећу моћи да рачунам на младе играче Топића и Младеновића.

Бојан Остојић се једном радовао голу против Војводине у Новом Саду, али и гол у финалу Купа против Црвене звезде…

-Једино мерило је терен, а ово су две најбоље екипе које се боре за трофеј. Свесни смо колико нам значи трофеј и само је важно да победимо у Нишу – рекао је Остојић.

Респект и поштовање су преовладавали у причи о противнику…

-Нема много тајни између нас, мислим да Лалатовић и ја један другог не можемо да изненадимо. Пробаћемо да елиминишемо њихове најбоље стране, искористимо неке мане и освојимо трофеј – каже Саво Милошевић.

Лалатовић не крије да је Партизан у предности због присуства великог броја њихових навијача…

-Биће много навијача Партизана и неће нам бити лако, јер њихови навијачи су фанатици, носиће их до победе, а знам да је и моја сама појава за њих велика мотивација. А вређањем они мотивишу и мене и моје играче који могу да поднесу притисак.

Саво Милошевић верује да један тренутак инспирације можда може да реши меч…

-Увек сам био очајан прогнозер, али један детаљ може да одлучи меч, одведе га у неки правац…Важно је само да 90 минута одрадимо утакмицу најбоље што можемо.

О квалитету новосадског тима говорио је Бојан Остојић…

-Има Војводина добрих играча, Дриничића, Човића, Бојића… Озбиљна су екипа, добар спој младости и исксутва…

Ненад Лалатовић се подсетио свог боравка у Нишу…

-Ја сам провео тамо лепе године и направио сјајне резултате. Док сам био тренер одлично сам био прихваћен, али они нису могли да ми опросте што сам их напустио. Понављам, само ми је криво што неће бити наших навијача, али све ћемо учинити да остваримо добар резултат.

Медији су подсетили Милошевића да је Партизан све јаке утакмице ове сезоне одиграо добро…

-Не опушта ме та чињеница, нити могу себи да дозволим тај луксуз, ни ја ни екипа, али имам наравно у виду ту чињеницу да је Партизан све битне, јаке утакмице у Европи и лиги одиграо добро. И учинићемо све да опет будемо на том нивоу.

На крају реч Ненада Лалатовића који је у многим клубовима Суперлиге имао одличне резултате…

-Мислим да сам после свега што сам урадио у нашем фудбалу заслужио трофеј, али то жели и Партизан. Важно је да буде добар меч и да не буде инцидената, а нека победи бољи ривал – закључио је Ненад Лалатовић.