Вести

КОЛАРОВ ОГЛАСИО КРАЈ | АЛЕКСАНДРЕ, ХВАЛА ТИ ЗА СВЕ ШТО СИ УЧИНИО, БУДИ ПОНОСАН НА КАРИЈЕРУ КОЈУ СИ ОСТВАРИО

21.06.2022.

После 94 меча у најбољем државном тиму, освојених титула, разних индивидуалних признања, дошло је време да се поклонимо и захвалимо Александру Коларову за све што је учинио у својој богатој играчкој каријери. Бивши капитен националног тима и званично се огласио – крај, нема више. Једно поглавље живота, једна страница на коју Александар Велики може бити поносан, затворена је и остаће наслови, слике и голови као сведочанство једне велике каријере.

За многе, најбољи леви бек српског фудбала, играч „златне левице“, разорног шута који је екипама у којима је играо и националном тиму, донео много радости, завршио је каријеру у 36 години. У Србији је наступао за Чукарички и ОФК Београд, а од 2007. године када је потписао за римски Лацио, наступао је у иностраним клубовима. После 15 година ино каријере памтиће га и навијачи Манчестер Ситија, Роме и Интера.

За Србију је постигао 11 голова, памтимо посебно онај против Костарике на Првенству света у Русији. Био је учесник два Светска првенства (Јужна Африка 2010. и Русија (2018.), као и Олимпијских игара у Пекингу (2008.). Са U21 селекцијом био је други у Европи. Александар Велики има богату ризницу клупских трофеја. Освојене титуле са Ситијем (две) и Интером, национални куп са Лацијом, Интером и Ситијем. Освајао је и Суперкуп са ова три клуба, као и Лига куп са енглеским клубом (два пута). Александар Коларов је добитник Златне лопте ФСС 2011. године.

Фудбалски савез Србије изражава захвалност за оданост дресу који је носио и жели Александру Коларову много среће и успеха у новим животним и пословним изазовима, сада као будућем спортском раднику.