А селекција

КАТАР 2022 | МОЋНА СРБИЈА ЛАКО СА БАХРЕИНОМ, САД ПРАВАЦ ДОХА

18.11.2022.

 

Репрезентација Србије савладала је у Манами Бахреин – 5:1 (1:1) у мечу који је условно речено представљао последњи тест пред одлазак у Катар и мечеве које Орлове очекују на Првенству света. Оно што је најважније, а што је апострофирао и селектор Драган Стојковић у најави ове утакмице, јесте да се нико од играча није повредио, односно да су минути у Манами добро послужили играчима да се аклиматизују на услове који их очекују у Дохи. Добра вест свакако је да се на терен вратио опорављени Душан Влаховић, постигао је и леп гол, а посебно је расположен био капитен Душан Тадић који је постигао два гола, први после фантастично изведеног слободног ударца. Експедиција Србије у суботу, 19. новембра одлази у Катар где се надамо да ће остати што дуже.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Тадић 8, 1:1 Хилал 14 (из једанаестерца), 1:2 Тадић 50, 1:3 Влаховић 51, 1:4 Ђуричић, 1:5 Јовић. Стадион: Мухарак. Судија: Калид Салех Алтураис (Саудијска Арабија)

БАХРЕИН: Џафар, Хасан, Алхајам, Иса,  Саид, Мадан (57. Мадан), Алмалуд (73. Малуд), Харам, Алшаик, Мархун, Хилал (73. Сајед).

СРБИЈА: В. Милинковић – Савић, Миленковић (79. Ераковић), С. Митровић (од 46. Лазовић), Павловић, Живковић (од 46. Влаховић), Гудељ, Илић (70. Максимовић), Младеновић, С. Милинковић – Савић (60. Грујић), Тадић (60. Ђуричић),  Јовић.