А селекција

КАТАР 2022 | ОРЛОВИ ОДЛЕТЕЛИ У БАХРЕИН, ДУШАН ТАДИЋ, ПРЕДРАГ РАЈКОВИЋ И САША ЛУКИЋ (ВИДЕО)

15.11.2022.

После дана боравка у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, репрезентација Србије која ће представљати нацију на Првенству света у Катару, отпутовала је у Манаму где је 18. новембра очекује једина провера пред самит најбољих селекција света.

Орлови су у добром расположењу напустили СЦ ФСС у Старој Пазови, иако су припреме пред Светско првенство никад краће, с обзиром да ћемо први пут смотру најбољих селекција света гледати у новембру, што је потврдио и капитен Душан Тадић.

„Види се да је то највећи фудбалски догађај. Мислим да ћемо уживати и да ћемо имати користи од претходних искустава, јер је доста играча било овде и пре четири године. Волели бисмо да смо мало дуже заједно, зато што је стварно фантастична атмосфера и све је како треба. Волели бисмо да се још мало кува и прави та еуфорија, али идемо одмах тамо. То је невиђен догађај, само треба да се препустимо и уживамо“, рекао је капитен.

На голу је конкуренција никад јача, а Предраг Рајковић нема дилему да ће то бити само подстрек за напоран рад и напредак.

„Прошло је тачно годину дана од те утакмице када смо победили Португал и квалификовали се на Светско првенство. Дошао је и тај дан, пут за Бахреин. Сви смо срећни, спремни, орни и једва чекамо да дође прва утакмица. Фалило ми је окупљање са момцима, али ту смо, па ћемо све надокнадити, с обзиром да је месец дана пред нама. Имамо здраву конкуренцију, сви голмани су добри, у доброј форми, на Мистеру је да одлучи ко ће играти, али најбитније је да се међусобно слажемо и да ту не постоји никаква љубомора. Сви се добро слажемо и једни другима представљамо подстрек да се напредује“, изјавио је Предраг Рајковић.

Није тајна, велики адут ове генерације играча је сјајна атмосфера која влада у тиму, а то не крије ни Саша Лукић.

„Спремни смо сви, дошао је дан окупљања. Полако крећемо на пут, на дуго чекано Светско првенство. Пре годину дана смо обезбедили овај пласман и дошао је тренутак да наставимо тамо где смо стали и покажемо се у најбољем светлу. Велико такмичење за нас, поносан сам што ћемо бранити боје Србије. Најважнија је атмосфера, да смо сви позитивни. Од првог дана, када је Мистер дошао, па све до сада види се та права атмосфера и сви су срећни што су овде, што ћемо бити заједно у наредних месец дана. Имао сам малих проблема са повредом листа, али све је у реду, није ништа озбиљно. За пар дана сам спреман“, завршио је Саша Лукић.