Кадеткиње нису успеле да се домогну ЕП у Литванији, Италија убедљива

26.03.2018.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Тамборини 29, 0:2 Фракас 60, 0:3 Тамборини 65.Стадион: Перуц. Гледалаца: око 200. Судија: Сандра Струб (Швајцарска). Жути картони: Е.Петровић.
СРБИЈА: Ј.Петровић, Крстић, Денда, Воркапић, Ступар, Ковачевић (од 41. Е.Петровић), Плавшић, Барјактаровић (од 66. Марјановић), Маговчевић, Гајдобрански, Раичевић (од 66. Ђуровић).
ИТАЛИЈА: Форћинела, Меле, Ди Бјаси, Донда, Тамборини, Белући (од 69. Бателани), Брагонци (од 74. Пући), Корадо, Фрипамонти, Фракас, Томасели (од 79. Мореале).
Женска кадетска репрезентација Србије није успела да се пласира на завршни турнир континенталног такмичења који се ове године одржава у Литванији. После ремија у првом колу са Чешком, изабранице селектора Драгише Зечевића поражене су у другом колу од Италије.
Наше девојке су биле на сасвим солидном нивоу до 29 минута игре када је Италија дошла до вођства. У наставку је селектор Зечевић одмах извршио једну измену, Ема Петровић је заменила Ковачевић, али Италијанке су показале да су у овом тренутку боља селекција и преко Фракас, а затим поново Тамборини, успеле су да изборе убедљиву победу.
У последњем колу наше девојке се састају са домаћином турнира Мађарском која и даље тражи шансу за пролаз на Европско првенство.