Вести

КАД СРЦЕ КАЖЕ СРБИЈА | ФСС СЕ ИЗБОРИО ЗА ДВА НОВА ИМЕНА ИЗ ДИЈАСПОРЕ, ДОЛАЗЕ ИЗ АРСЕНАЛА И МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕДА

03.03.2024.

Млађа кадетска репрезентација Србије (U16) која ће од јесени бити такмичарска, односно играће први круг квалификација за кадетско (U17) Првенство Европе 2025. имаће проверу у Подгорици, 7. марта, када ће им ривал бити Црна Гора, а у том мечу деби за Србију оствариће Луис Зечевић Џон ( јануар 2008.) и Едвард Ибровић Флечер (септембар 2008.). Играчи до сада непознати домаћој јавности, српских корена по мајчиној линији, захваљујући великом напору ФСС прихватили су позив да играју за Србију и искажу свој таленат који свакодневно брусе у млађим категоријама Арсенала и Манчестер јунајтеда.

„Разговори које сам водио претходних седмица у вези са њиховим доласком на моје велико задовољство успешно су завршени. Хвала им на показаном патриотизму, имали су избор. Момци имају сјајан потенцијал и сигурно да не би били у клубовима у којима су да није тако. Очекујемо да ће се врло брзо прилагодити и адаптирати на начин рада у селекцији Србије, а овде ће имати максималну подршку свих релевантних фактора. Њихова жеља и опредељење ка дресу наше земље је нешто због чега можемо да будемо изузетно поносни. На нама је да наставимо овим путем и улажемо у будућност српског репрезентативног фудбала“ рекао је Никола Лазетић, директор млађих категорија ФСС.

Списак младих, талентованих играча који су рођени ван Србије а онда прихватили позив да играју за Орлове, сада је богатији. Остаје да им пожелимо срећу и пут једног, примера ради, актуелног „А“ репрезентативца Милоша Вељковића који је са Србијом био омладински (U19) првак Европе и света (U20), као и некада Невена Суботића, данас Лазара Самарџића или омладинца, првотимца Милана, раније Штутгарта Јан Карла Симића, многих других који су прихватили позив и руку ФСС.

Дуел млађих кадета (генерација 2008.) са вршњацима из Црне Горе је 7. марта у 13,00 у Подгорици, а на списку Бојана Незирија, координатора инструкторске службе ФСС, за овај меч налазе се: голмани Богдан Богдановић (Војводина), Немања Зорић (ТСЦ), одбрана Лазар Николић (Црвена звезда), Војин Маринковић (Партизан), Никола Јокић (Партизан), Леон Ивановић (Црвена звезда), Стефан Петровић (Партизан), Милан Ћопић (Црвена звезда), Данило Пејић (Реал, Ниш), Стефан Ђуровић (Спартак), средњи ред Василије Костов (Црвена звезда), Павле Штулић (Графичар), Душан Јовановић (Војводина), Филип Матијашевић (Чукарички), Јагош Ђурковић (Младост, Лучани), Владимир Крајцар (Војводина), напад Алекса Дамјановић (Црвена звезда), Дамјан Ђокановић (Војводина), Матео Маравић (Чукарички), Лука Зарић (Графичар), Алекса Петровић (Графичар), Едвард Ибровић Флечер (Манчестер јунајтед), Луис Зечевић Џон (Арсенал).

Ова генерација играча, рођених 2008. године, имала је већ две провере, било је то у новембру 2023. у Бугарској, када је остварила две победе (4:2,3:2)