ЈОВАНА ДАМЊАНОВИЋ, РЕПРЕЗЕНТАТИВКА СРБИЈЕ | УЗ ПОДРШКУ НАШЕ СЈАЈНЕ ПУБЛИКЕ МОЖЕМО ДО НОВОГ ПОДВИГА И КОРАК БЛИЖЕ ПЛАСМАНУ НА СП

30.08.2022.

Женску репрезентацију Србије у петак од 20 сати у Старој Пазови очекује утакмица деценије против Португала (улаз слободан). Евентуална победа обезбедила би нашим дамама бараж за Светско првенство које се наредне године оджава на Новом Зеланду и у Аустралији.

Искуство и харизма у мечевима овако великог значаја имају изузетно важну улогу, а превагу у корист наше репрезентације могла би да донесе девојка која у дресу минхенског Бајерна скоро сваке недеље игра утакмице високог нивоа.

„Нисам једина у нашој репрезентацији са искуством и ауторитетом. Генерално, свиђа ми се та комбинација младих играчица и нас које смо већ у зрелим фудбалским годинама. Доказали смо против Немачке да нема непобедивих и да на терену у Старој Пазови, пред нашом верном публиком, можемо да изађемо на крај са било којом репрезентацијом на свету“ – каже нападач Јована Дамњановић и додаје да је Португал само једна у низу станица на путу ка Светском првенству 2023. године:

„Победа против Немачке је улила огромно самопоуздање целој екипи, али се надам да ће бити и најбоља могућа позивница за навијаче да испуне трибине у Старој Пазови и да нам помогну да направимо тај одлучујући корак. Послужићу се флоскулом и рећи да је то цемент на коме треба да градимо будућност женског фудбала у Србији, а победа против Португала и пласман у бараж за Светско првенство били би заслужена награда за све оно што је ова група девојака урадила у претходне четири године“.

Јована не види неку драстичну разлику у квалитету између Немачке и Португала:

„Обе селекције припадају крему светског женског фудбала. Можда је Португал технички обученија екипа, негују бразилски стил са много дриблинга и игре један на један. Са друге стране, Немице стављају акценат на дисциплину и колектив. У сваком случају, рецепт је да укротимо главне играчице португалске репрезентације и да их ставимо под конттолу. Уколико добро уђемо у утакмицу, оне ће после неколико минута постати нервозне јер су свесне да имају императив победе. Веома је важна подршка навијача, када играмо код куће све делује много лакше. Постоји та нека екстраенергија коју је тешко описати речима, али је ми на терену итекако осећамо. Битно је само да будемо стрпљиве, да не паничимо чак и ако не крене како треба. Другим речима, морамо да се спремимо на борбу од 100, а не 90 минута. И да будемо свесне да и најмања ситница може да одлучи победника“ – истакла је девојка која је са Волфсбургом имала прилике да се радује трофеју европског шампиона.

Улаз на трибине Спортског центра ФС Србије је слободан, те позивамо све љубитеље фудбала да подрже наше даме до историјског успеха.