Вести

ЈАПАН У ТРАНСУ ЗБОГ ПОВРАТКА ЛЕГЕНЕДЕ | ЦАРСКЕ ПОЧАСТИ ЗА СЕЛЕКТОРА СТОЈКОВИЋА

06.08.2023.

„Тешко је препричати, може се само доживети, ма неописиво, то је таква част и привилегија због које могу само да будем захвалан и вечно почаствован“, тако је селектор А репрезентације Србије Драган Стојковић у најкраћем препричао како је дочекан синоћ у Јапану на Националном стадиону у Токију.

О чему се заправо ради? Још пре два месеца почела је најава за повратак њихове легенде, селектора Стојковића у Јапан. Повод – 30 година од оснивања Џеј Лиге. И синоћ, првенствена утакмица у којој је његова Нагоја победила Нигату са 1:0 била је само и искључиво посвећена доласку једног човека који је на овом сусрету извео почетни ударац.

Уз сво поштовање осталих уважених гостију и званица, најважнији је био Драган Стојковић. Овације и транс 57.000 навијача на Националном стадиону у Токију (оборен рекорд у броју продатих улазница на првенственом мечу у Јапану) подсетили су колико је за све њих важно оно што је селектор Стојковић урадио и на терену и на клупи Нагоје.

Многи су хтели и покушали да добију фотографију, потпис, али и то је била привилегија само за одабране – 100 ВИП улазница за које је морало да се издвоји неколико хиљада евра омогућили су присуство специјалној зони где су са селектором Стојковићем имали могућност да се сликају, размене по неку реч и добију успомену за сва времена….

 

Господин Сато, председник  TOYOTA Motor Corporation са играчком и тренерском легендом Нагоје