А селекција

Играчи сложни: У Бечу овера визе за Русију

04.10.2017.

Владимир Стојковић, Александар Митровић и Мијат Гаћиновић очекују да Србија “заврши квалификације” у мечу са Аустријом

Репрезентација Србије сутра одлази у Аустрију, где је у петак, 6.октобра од 20,45 очекује можда и дуел одлуке на путу до Светског првенства у Русији. Победа у Бечу дефинитивно би вратила српски репрезентативни фудбал на највећу сцену, а нико у табору наше селекције не крије да је амбиција да се искористи прва меч лопта, односно да се “не чека” пресуда у последњем сусрету са Грузијом, 9. октобра на стадиону “Рајко Митић”.

-Свесни смо да су ово две најважније утакмице за наш тим у последњих шест, седам година. Трудимо се да останемо на земљи и да завршимо посао на најбољи могући начин.Улазимо у утакмицу као и у сваку другу до сада, а то је са жељом да победимо. Знамо да смо корак од пласмана, али нећемо дозволити да нас то поремети. Урадићемо све да посао завршимо већ у Аустрији – рекао је Александар Митровић.


Најбољи стрелац Србије у овим квалификацијама похвалио је и атмосферу у националном тима истакавши да “никад није била боља”, а подсетио је да су сви играчи “пуни самопоуздања”.

И голман Владимир Стојковић бираним речима говори о Аустрји, али и он жели да се све заврши у Бечу…

-Сигурно је да смо на добром путу, да имамо самопоуздања и да хоћемо све да решимо већ у Бечу. Растемо као тим. На корак смо од циља. Имамо две шансе, али мислим да смо спремни да у Бечу завршимо посао – рекао је Владимир Стојковић.

Није тајна да Аустрија има проблема са саставом, али Стојковић и саиграчи знају да их очекује веома тежак задатак…

-Атмосфера у Бечу може да нам буде ветар у леђа. На стадиону ће да буде доста људи из дијаспоре који су жељни да нас виде. Верујем да ћемо успети да славимо.

И млади репрезентативац Мијат Гаћиновић, који је на два наступа за најбољи национални тим постигао два гола, изразио је наду да ће екипа донети позитиван резултат из Аустрије.

-Било би лепо да наставим с головима, али најбитније је да остваримо добар резултат – нагласио је Мијат Гаћиновић.

Представнике медија интересовало је и да ли би наши играчи више волели испраћај или дочек из Русије…Сви су се сложили да би више волели дочек.

-Сваком од нас је сан да играмо на великом такмичењу за репрезентацију. Свакако би било боље да буде дочека, јер смо сви свесни да је нација жељна успеха – закључио је Александар Митровић.

Репрезентација сутра одлази у Аустрију, повратак је планиран дан после меча.