Вести

ФУТСАЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ПОНОС НАЦИЈЕ | СРБИЈА ПРОТИВ ФИНСКЕ ЗА ПЛАСМАН НА ПРВЕНСТВО СВЕТА (ВИДЕО)

04.02.2020.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Бебе 3:18, 2:0 Дел Олмо 6:25, 2:1 Пршић 26:39, 3:1 Бебе 33:11, 4:1 Адолфо 36:30, 5:1 Адолфо 38:11. Хала „Чаир“.

ШПАНИЈА: Жуањо, Ортиз, Лозано, Адри, Раул Кампос. Карлос Барон, Руиз, Бебе, Торла, Солано, Андресито, Адолфо, Рафа Усин, Дел Олмо.

СРБИЈА: Момчиловић, Петров, Томић, Пршић, Весић. Вулић, Алексић, Матијевић, Рамић, Лазаревић, Симић, Стојковић, Ристић. Селектор Горан Иванчић

Велики успех футсал репрезентације Србије која је на турниру у Нишу изборила бараж за пласман на Првенство света. Ривал Орловима за одлазак у Литванију  (12.09 – 04.10.2020) биће селекција Финске која је у групи са Португалом и Италијом приредила велико изненађење и елиминисала Италијане.

После феноменалног учинка и победа против Украјине и Француске, изабраници селектора Горана Иванчића имали су прилику да у мечу са Шпанијом, једном од најбољих селекција на свету, изборе реми и тако овере директан пласман, али и овако је остварен огроман успех.

За разлику од претходних дуела, истина сада и ослабљена неиграњем Ракића који је добио црвени картон у мечу са Француском, Србија није добро ушла у меч. Неколико грешака у уводним минутима сусретима омогућили су Шпанији да лако дође до првог, а онда и другог гола. Блистао је у тим тренуцима голман Момчиловић који је у неколико ситуација спречио још убедљивије вођство Шпанаца.

Колико је пад концентрације у тим уводним минутима утакмице коштао Србију најбоље се видело у каснијем току меча, јер показало се да наша селекција има огроман потенцијал. Храбра игра са доста ризика и гол Пршића са пенала, гол који је вратио наду да и немогуће може постати могуће. Сада се првак света и вишеструки првак Европе бранио и стрепео за коначан исход. Имали су тада Шпанци и помоћ судија који нису судили неколико виђених прекршаја у нашу корист.

И када се чинило да је изједначење близу, јер смо имали једну-две прилике које су биле у рангу стопостотних, Шпанија је поново искористила тренутак непажње и после добре акције Бебе је поново био стрелац.

Славили су Шпанци, али по свему приказаном Србија је потврдила да се налази међу најбољим европским селекцијама и да у футсалу имамо лепу будућност. У Нишу је остварен велики успех, остала су још два корака и нада да се нађемо међу шест европских селекција које ће изборити пласман на Првенство света у Литавинији.

Плеј – оф дуели са Финском на програму су 9. и 12 априла.