Вести

ФУТСАЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА МЕЧЕВЕ ПРОТИВ ПОЉСКЕ И БЕЛГИЈЕ | СЕЛЕКТОР ДЕЈАН МАЈЕС И СТЕФАН РАКИЋ НЕ КРИЈУ ДА СУ ПОБЕДЕ ИМПЕРАТИВ

11.12.2023.

Футсал репрезентација Србије окупила се у понедељак пре подне и почела припреме за две важне утакмице у елитној рунди квалификација за Светско првенство 2024. године. Пулени селектора Дејана Мајеса 15. децембра од 18:00 сати у хали у Зрењанину играју против Пољске, а пет дана касније гостују репрезентацији Белгије.

Један од најискуснијих играча нашег тима Стефан Ракић подсетио је на важност бодова у децембарском циклусу и поручио да ће он и његови другови дати све од себе да годину заврше у победничком расположењу:
„Нема више калкулација, потребан нам је максималан учинак у мечевима са Пољском и Белгијом и тако ћемо се и понашати на паркету. Имали смо прилику да добро упознамо оба противника, знамо шта нас очекује, припремићемо се најбоље што можемо, прво за Пољску, а после и за Белгију. Највећа предност Пољске је у тој физичкој доминацији и ту би требало да им парирамо на најбољи могући начин. Радује ме добра атмосфера у екипи која је увек на високом нивоу. Играмо у различитим клубовима и државама, окупљање репрезентације је јединствена прилика да се дружимо и проводимо време заједно.“ – рекао је Ракић.
Селектор Дејан Мајес не крије да су победе императив у наредне две утакмице.
„Колико је то реално, показаће време. Не интересује ме начин на који ћемо доћи до победе, доста смо умирали у лепоти, сада се тражи зној и изгарање до последње секунде. Фокус је на Пољској, тека када се заврши утакмица у петак, размишљаћемо о гостовању у Белгији. Повреде су опет велики проблем, од тога не можемо да побегнемо. Ван строја су Пршић, Аксентијевић, Лазаревић… да не набрајам даље. Не желим да тражим алиби, све је до нас, ако изгинемо на сваком делу терена, ако свака ничија лопта буде наша, не бринем за резултат. Када смо ми на висини задатка, најјаче репрезентације на свету имају проблем са Србијом“ – јасан је селектор Дејан Мајес.