Вести

ФИНАЛЕ ЛИГЕ ЕВРОПЕ СЕВИЉА - ИНТЕР | ГУДЕЉ У БОРБИ ЗА ТРОФЕЈ, СЕВИЉИНО ШЕСТО ФИНАЛЕ, НИКАДА ГА НИЈЕ ИЗГУБИЛА

21.08.2020.

Финале Лиге Европе од 21.00 на Рајн Енерги стадиону у Келну и меч за фудбалске сладокусце. Севиља нашег Немање Гудеља, тим са највише трофеја у овом такмичењу. Клуб коме је ово шесто финале и Интер, великан из Милана, по многима екипа у стварању под диригентском палицом Антонија Контеа.

Интересантно је да је у Севиљи Хезус Навас био ту 2006. и 2007. године. Евер Банега једини је играч из финала 2016. Ако гледамо стартну поставу из полуфинала са Јунајтедом само су двојица играла за Севиљу и прошле сезоне. Тренер Ђулен Лопетеги је вратио тим у Лигу шампиона и стигао до шестог финала Лиге Европе. Никада га Севиља није изгубила.

С друге стране Интер гладан трофеја на који чека од 2010. и освојене триплете са Мурињом. Интер је имао импозантан биланс до финала.: десет мечева без пораза, осам победа и два ремија, уз гол разлику 25:4 закључно са „петардом“ против Шахтјора. Тим који добија се не мења, па ће Конте опет на терен послати екипу у формацији 3-5-2. Лукаку, Лаутаро, Гаљардини, Д Амброзио…Нема сумње, Европа и свет гледаће велики меч.