Вести

ФИФА РАНГ ЛИСТА | ВЕЛИКИ СКОК И НАЈБОЉИ ПЛАСМАН ОРЛОВА, ГОДИНУ ЗАПОЧЕЛИ НА 30. МЕСТУ, ЗАВРШАВАЈУ НА 23. ПОЗИЦИЈИ

19.11.2021.

Лете Орлови ка Катару, лете и на ФИФА ранг листи. На последњој, објављеној по окончању завршних утакмица државних тимова у календарској години, напредовали су за још два места и тренутно су 23. на свету.

Највише захваљујући тријумфу у Португалу (2:1), вредном директног пробоја на Мундијал 2022, репрезентација Србије је скочила са 25. позиције, на којој се налазила после октобарског циклуса, претекла Пољску, искористила пад Чилеа и ово јој је најбољи пласман у 2021.

Вреди подсетити да је састав Драгана Стојковића годину почео на 30. месту, на коме је завршио претходну, после покушаја да се под командом Љубише Тумбаковића домогне Првенства Европе. Напредак за седам позиција директна је последица сјајно одрађених квалификација, у којима је Стојковићева екипа на осам утакмица остварила шест победа и два ремија и као прва у Групи А отишла у Катар.

Прво место на ранг листи задржала је Белгија, Бразил је други, актуелни светски првак Француска је трећа, а међу најбољих десет су још: Енглеска, Аргентина, Италија, Шпанија, Португал, Данска и Холандија.