Вести

ЕЛИТ РУНДА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ФУТСАЛ СП | СЕЛЕКТОР ИВАНЧИЋ, СИМИЋ И ПРШИЋ ПРЕД МЕЧ СА УКРАЈИНОМ (ВИДЕО)

31.01.2020.

Футсал репрезентација Србија обрадовала је нацију много пута, а сада се пред њом налази нови изазов и веома тешки мечеви на путу до пласмана на Првенство света у Литванији. Наредних пет дана у Нишу се одржава елит квалификациони турнир на коме учествују Србија, Украјина, Француска и Шпанија, само првопласирана селекција избориће директан пласман на Првенство света, а другопласирану репрезентацију очекују бараж дуели. Пред сутрашњи (1.фебруар – 16,30) меч са Украјином, пред новинарима су били селектор Горан Иванчић, капитен Милош Симић и Марко Пршић…

-Очекује нас изузетно важан и веома тежак турнир. Нисмо имали среће са жребом, добили смо најтежу групу, али не желим да кукамо, хоћу да се покажемо у најбољем могућем светлу. Одрадили смо добре припреме, играчи су дошли спремни на окупљање. Одиграли смо три утакмице затвореног типа против Хрватске, задовољан сам целим током припрема, а овде смо урадили завршни део – рекао је селектор Горан Иванчић.

Кадровска ситуација…

– Имали смо мали пех, пре свега везано за голмана Момчиловића који је у децембру имао операцију и недавно повреду Радовановића који неће да наступа у предстојећим мечевима у Нишу. Уместо њега са нама је Дарко Ристић, тако да је сада комплетирана екипа која ће играти наредне дуеле.

О Украјини…

-Прва утакмица је увек јако важна. Украјина је неугодан противник, веома дисциплинована селекција која је на крају крајева боље рангирана селекција од нас. Неће нам бити лако, али мислим да смо дорасли овом изазову. Имамо младу екипу и верујем да ћемо имати шта да покажемо. Очекујем да екипа да сто одсто својих могућности а за који исход ће то бити довољно, видећемо – рекао је селектор Горан Иванчић.

Капитен Милош Симић не крије да је први меч од великог значаја за даљи ток турнира…

-Нема ту много филозофије, веома је важно да добро отворимо турнир како би касније имали чему да се надамо. Првопласирана екипа иде директно на Светско првенство, а другопласирана селекција у бараж. Неопходно је, дакле, да против Украјине дамо свој максимум, а онда после да размишљамо о Француској и Шпанији. Идемо корак по корак.

О Украјини…

-Селектор је већ рекао да се ради о дисциплинованој екипи, али ми смо спремни и немамо чега да се плашимо – јасан је Милош Симић.

Један од адута у мечевима са Украјином, Француском и Шпанијом је и Марко Пршић…

-Волим да играм у Нишу пред увек пуним трбинама у хали „Чаир“ и сви знамо какав је Ниш домаћин. Не бих да се понављам, селектор и капитен су већ све рекли, ја бих само пожелео да овде у Нишу све буде као на ЕП у Београду 2016. и да капитен реши меч против Украјине као тада у четврфиналу Првенства Европе. И то нека буде позивница за дуел против Украјине. Морамо сви бити силно мотивисани све време турнира, само тако можемо остварити циљ и пласирати се на Првенство света. Реално, група је толико јака и изједначена да ће одлучивати нијансе, детаљи, а управо та мотивисаност може на крају да буде фактор одлуке – не оставља дилему Марко Пршић.