Добра Србија против великог фаворита Шпаније и несрећан пораз наших девојака у квалификацијама за СП -1:2(0:1)

24.11.2017.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Хермосо 13, 1:1 Дамјановић 78, 1:2 Гвиљаро 90+1. Стадион: Вождовца. Гледалаца:око 300. Судија: Марте Соро (Норвешка).Помоћнице: Е.Торесен, М.Локеберг. Жути картон: Мијатовић (Србија).
СРБИЈА:Костић, Оршоја (од 46. Ђорђевић), Словић, Дамјановић, Крстић (од 69. Фрајтовић), Чубрило (од 62. Филиповић), Благојевић, Мијатовић, Радојичић, Ивановић, Пољак.
ШПАНИЈА: Пањос, Торехон, Паредес, Андрес, Квахаби, Сампедро, Гвиљаро, Путелас, Коредера (од 67. Гарсија), Хермосо, Латоре (од 76. Вирџинија).
Несрећан и можда би се могло рећи, незаслужен пораз наших девојака, против Шпаније у квалификацијама за Светско првенство. Наша најбоља женска репрезентација пружила је фантастичан отпор великом фавориту и била на прагу подвига, али играло се зауставно време када су гошће успеле да дођу до вредне победе.


Почетак меча није наговештавао неизвесност,јер су девојке из Шпаније већ у 13. минуту дошле до вођства. Рани минус, ипак, није утицао на игру наше селекције. Девојке селектора Горана Сретеновића деловале су веома организовано, браниле су се дисциплиновано а онда из контра напада тражиле прилику да угрозе гол Шпаније. И на терену се није видела велика разлика која, руку на срце, постоји на папиру. Шпанија је једна од најбољих селекција на континенту са традицијом много дужом од оне коју има женски фудбал у Србији. Све то није имало утицаја на приступ и велику ангажованост наших девојака које заслужују честитке за све оно што су показале у мечу против великог фаворита.
Награда за такав учинак требало је да буде изједначујући гол у режији Невене Дамјановић, али искуство и срећа на страни Шпаније,решили су меч.