А селекција

ДОБРА СРБИЈА ПРОТИВ ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ

14.11.2017.

Орлови, после победе у Кини, повели у Улсану голом Љајића, али домаћин изједначио из сумњивог једанаестерца

СТРЕЛЦИ: 0:1 Љајић 59,1:1 Ко Јачеол (из једанаестерца) 62. Стадион: Улсан Мунсу. Гледалаца: 30.560. Судија: Ма Нинг (Кина).

ЈУЖНА КОРЕЈА: Чо, Чои, Јанг, Ј. Ким, М. Ким (од 82. Сонг Ђу Ким), Квон (од 80. М. Ли), Ко (од 70. Кеун Хо Ли), Ки, Јунг , Ли, Сон.
СРБИЈА: Стојковић (од 46. Дмитровић), Рукавина (од 90. Аксентијевић), Ивановић (од 68. Вељковић), Вуковић, Обрадовић, Максимовић, Грујић, Љајић(од 90.Ивановић), Милинковић Савић (од 74. Гаћиновић), Живковић (од 81. Радоњић), Пријовић.

После победе у Кини, репрезентација Србија оставила је добар утисак и у мечу против Јужне Кореје. Орлови су током већег дела утакмице контролисали меч, имали неколико лепих прилика, повели голом Адема Љајића после сјајне асистенције Сергеја Милинковића – Савића, али једна можда и мало чудна одлука главног судије, утицала је да се не оствари и друга победа на азијској турнеји.

Оно што све наравно радује, јесте чињеница да су у тиму били многи играчи са Новог Зеланда, момци који су нас обрадовали 2015. године освајањем титуле првака света. Вељковић, Живковић, Гаћиновић, Милинковић – Савић, Максимовић, Грујић…имали су минутажу против Јужне Кореје, а не треба заборавити ни сјајне интервенције Рајковића у мечу са Кином. И то је вероватно највећа добит, уз веома добар утисак, са ове турнеје. Србија је деловала заиста добро у оба дуела, и поред дугог и напорног пута, промене система игре.

Вршилац дужности селектора Младен Крстајић је био с правом задовољан оствареним резултатом, али и комплетним утиском који смо видели у два меча азијске турнеје.
-Мисли да смо у меч ушли добро припремљени, веома сконцентрисани.Момци су показали да су добра група, и поред напорног пута, мало времена за аклиматизацију, показали су максималну озбиљност и велику професионалност на терену и ван њега. Веома сам поносан на њих.Старији играчи су прихватили млађе, осетила се та позитивна атмосфера И на терену, тако да позитиван резултат који смо остварили је круна такве атмосфере. Драго ми је и због Банета Ивановића, нашег капитена, који је данас наступао 100. Пут за репрезентацију и ја му желим да још дуго траје, јер је прави вођа. Можемо, дакле, срећни и поносни да се вратимо са ове турнеје.
Много младих играча је добило прилику…
-Циљ турнеје је и био да се млади играчи убаце у ватру, да видимо да ли имају квалитет који су и потврдили.Сви они су отворили “нову тему” која се тиче списка путника за Светско првенство. Ова турнеја је успела, Србија је добила још шест-седам играча на које може да рачуна у будућности. И ко год да буде водио Србију у Русији, имаће слатке муке да изабере оне који ће нас тамо представљати.
И млада репрезентација је победила…
-Пет од пет је велики успех. И могу само да честитам колеги Ђоровићу који је био и омаловажаван, а показао је да је прави човек на правом месту – рекао је Младен Крстајић.

Председник Кокеза уручио дрес капитену Ивановићу
Пред почетак меча мала церемонија. Председник ФСС Славиша Кокеза уручио је дрес с бројем 100 капитену Браниславу Ивановићу који се придружио на овај начин Милошевићу и Станковићу, играчима који су одиграли 102 односно 103 меча за најбољи државни тим.