Вести

ДОБАР ГЛАС ДАЛЕКО СЕ ЧУЈЕ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ СА САРАДНИЦИМА У ПОСЕТИ АКАДЕМИЈИ ФК ТСЦ У БАЧКОЈ ТОПОЛИ (ВИДЕО)

23.08.2021.

Добар глас далеко се чује. О условима у којима функционише ФК ТСЦ из Бачке Тополе чује се и пише и ван граница Србије, а у понедељак пре подне у то се лично уверио и селектор нашег А тима Драган Стојковић.
У друштву директора Стевана Стојановића и члана стручног штаба репрезентације Горана Ђоровића, стратег Орлова посетио је Академију у Бачкој Тополи, дружио се са најмлађим полазницима фудбалске школе и изразио своје одушевљење комплексом којим се не могу похвалити ни много већи и трофејнији клубови у Европи:
„Пријатно сам изненађен после свега што сам видео овде у Бачкој Тополи. Сама идеја, инфраструктура, комплетан концепт, све је на највишем могућем нивоу. Рекао бих да је то европски стандард. Честитам свима који су учествовали у пројекту. Сви житељи овог места, али и сви у Србији морају да буду поносни на Академију коју је створио ТСЦ“ – рекао је Стојковић и додао:
„У фудбалу правила не постоје. Нико не може да тврди да ће неко од ових клинаца постати фудбалска ведета, али је битно да имају сјајну полазну тачку. Веома ме радује што видим да у склопу спортског центра постоје и школске учионице, јер сви треба да знају да образовање и фудбал могу и морају заједно. То се показало и у пракси, чак и у мом случају. Ова деца имају све услове да се едукују и правилно развијају, па једног дана можда и закуцају на врата првог тима. Уколико не постану фудбалери, сигурно је да ће постати добри људи. А то и јесте суштина“.


Селектор је апострофирао значај инфраструктуре за развој комплетног фудбалског покрета у Србији.
„Ако овако нешто постоји у Бачкој Тополи, зашто не би постојало и у осталим местима широм земље. Ово су примери које треба следити и пратити. Верујем да су људи у Србији упознати са феноменалним условима ТСЦ-а, уколико нису треба их под хитно информисати. Штета што нисам мало млађи, па да могу и ја да тренирам и учим у овим околностима. Али шта да се ради, године не можемо да вратимо уназад“.

Поред деце о којој брину перспективни тренери у Академији, први тим ТСЦ-а је такође у сигурним рукама човека који је већ стекао поприлично тренерско искуство и имао прилику да води репрезентацију своје земље на Светском првенству у Русији 2018. године:
„Ма Крле је као играч био… онако… ништа специјално…“ – нашалио се Стојковић, а онда наставио у озбиљнијем тону – „Био је заиста фантастичан дефанзивни фудбалер. Мислим да му и у тренерском послу иде веома добро. Радује ме кад видим своје бивше саиграче и генерално, велика имена српског фудбала да су кренули тренерским путем и да то своје богато играчко искуство сада преносе на млађе. Младен је играо у озбиљним европским лигама, веома је важно да на кормилу клуба имате тренера од кредибилитета, човека са завидном фудбалском каријером. Руководство клуба је направило одличан потез што га је ангажовали за шефа струке. Видим да је атмосфера одлична, добро сарађују, допуњују се и резултати ТСЦ-а говоре да су на правом путу“.


У улози домаћина уваженим гостима из Београда нашао се председник ТСЦ-а и члан ИО ФСС Јанош Жембери, који је селектору Стојковићу и директору Стојановићу показао и макету предивног стадиона који је капацитета 4.700 места и који ће званично бити отворен 3. септембра на утакмици против Ференцвароша:
„Све што смо хтели, то смо и остварили. Веома сам задовољан, иако је закључак да нам фали још терена у склопу фудбалске Академије. Зато ће наредни задатак да буде да додамо бар још један терен. Све остали је на свом месту и у савршеном реду, што је и селектор Стојковић могао да се увери прилико посете Бачкој Тополи. Нама као клубу импонује чињеница да у А репрезентацији Србије имамо играча ТСЦ-а, ту је и Душан Тадић који није поникао у нашој школи, али је из Бачке Тополе, раније смо имали и Николу Жигића… Такође, имамо своје репрезенте и у млађим селекцијама. Наставићемо да се развијамо и трудићемо се да свакој репрезентативној акцији допринесе и учинак неког нашег фудбалера“ – рекао је Жембери.


После заједничке фотографије за успомену, са децом у гро плану и Академијом у позадини, на посети селектору и његовим сарадницима, захвалио се и тренер ТСЦ-а Младен Крстајић:
„Ја сам игром случаја, такође вођен добрим гласом, пре осам месеци дошао на позив Јаноша Жемберија и прихватио улогу шефа стручног штаба ТСЦ-а. И нисам се покајао. Када сам видео услове у Бачкој Тополи, нисам уопште водио рачуна о финансијском аспекту приче. Верујте ми да ми је задовољство да боравим овде у Академији и да заједно са клубом растем и тренерски се надограђујем. Као бивши селектор, дошао сам на идеју да позовем свог пријатеља Пиксија Стојковића да дође овде и да се лично увери у каквим условима радимо и како функционишемо. Сви који смо у било ком тренутку били на месту селектора репрезентације, увек морамо да станемо иза актуелног селектора и да га подржимо у настојању да нашу репрезентацију одведе тамо где јој је и место. Апсолутно верујем у Пиксија и његову екипу и сигуран сам да ћемо Србију гледати у Катару 2022. године“ – рекао је Крстајић.