А селекција

ЂОРЂЕ ЈОВАНОВИЋ И ДЕЈАН ЈОВЕЉИЋ ПРЕД МЕЧЕВЕ СА ЈОРДАНОМ И БУГАРСКОМ (ВИДЕО)

14.06.2023.

Репрезентација Србије сутра (четвртак 15.јун, 08,00) одлази у Беч где је дан касније (20,30) очекује пријатељски меч са селекцијом Јордана, све као припрема пред важан квалификациони дуел са Бугарском (20.јун 2о,45) у Разграду. Дан пред одлазак у аустријску престоницу, на конференцији за медије били су Ђорђе Јовановић и Дејан Јовељић, тандем нападача који ће учинити све да на најбољи начин замене стандардне, због повреда одсутне, репрезентативце, Александра Митровића, Душана Влаховића и Луку Јовића. На почетку конференције Јовановић и Јовељић нису крили да се сјајно осећају у друштву старијих саиграча…

-Заиста је велика част и задовољство бити окружен таквим играчима у свлачионици – рекао је Дејан Јовељић.- Што се тиче наших најбољих нападача који су због повреда одсутни, за репрезентацију је то велики хендикеп, али надам се да ће се сви они брзо опоравити, јер су потребни Србији. А кад смо у питању Ђорђе и ја, знамо шта нам је чинити, спремни смо да прихватимо одговорност. Ако добијемо минуте, учинићемо све да поверење селектора искористимо на најбољи могући начин.

Слично размишља и нападач Макабија из Тел Авива, Ђорђе Јовановић.

-Пре свега захвалио бих се селектору, велика је част и привилегија бити са најбољим националним тимом и представљати своју земљу. Пред нама су две утакмице, једна пријатељска, друга квалификациона, са нама нису три најбоља нападача, али ми ћемо дати све од себе да из заменимо на прави начин. И помогнемо да Србија из оба меча изађе као победник.

Први ривал је Јордан, непознаница за европске прилике, за разлику од селекције Бугарске.

-Нисмо упознати са квалитетом Јордана, али јесмо са Бугарима, које ћемо сигурно још анализирати. Јордан је важна утакмица, али сви знамо да је примарни циљ оно што нас очекује у Разграду. Желимо три бода која би нас приближила коначном циљу – не оставља дилему Дејан Јовељић.

И Ђорђе Јовановић не крије да је Јордан само загревање…

-Јордан је сусед Израела, али нисам их нешто пратио – каже уз осмех Ђорђе Јовановић.- Ни резултате ни игру. Слажем се са Јовељом, наш примарни циљ је пласман на Првенство Европе, у овом случају меч са Бугарском. Знамо сви шта желимо у том мечу.

Када је форма у питању, обојица једва чекају прилику…

-Сезона ми је у току, спреман сам, чекам утакмице у најбољем расположењу – истиче Јовељић, а Јовановић, који иза себе има добру сезону у Израелу, понавља да је спреман да одговори изазову на прави начин.- Одржавао сам форму, имао сам свега пет-шест дана одмора. Одлично се осећам, као и Јовељић, једва чекам утакмице.