ДЕВОЈКЕ БЛИСТАЛЕ У КАЗАХСТАНУ – 3:0 НА СТАРТУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЕП

02.09.2019.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Мијатовић 58, 0:2 Пољак 81, 0:3 Матић 84. Намиз Стадион у Шимкету. Судија: Алина Песу (Румунија). Жути картони: Власова, Бабшук, Викданова (Казахстан)

КАЗАХСТАН: Железњак, Кожакмет, Карулина, Гаистенова, Кулмагамбетова (од 87. Жумабаигизи), Киргизбаева (од 65. Власова), Вилданова, Карибајева, Бабшук, Миасникова, Атимова.

СРБИЈА: Костић, Лазаревић (од 25. Матић), Словић, Дамјановић, Стефановић (од 86. Павловић), Илић, Благојевић, Чанковић, Пољак, Вуковић (од 88. Филиповић), Мијатовић.

Сјајан старт наше најбоље женске репрезентације у квалификацијама за Првенство Европе. Изабранице селектора Предрага Гроздановића савладале су у Казахстану домаћу селекцију – 3:0(0:0) и тако са пуно оптимизма очекују наредне дуеле у групи, пре свега са Аустријом и Француском.

Током целог меча Србија је доминирала, имала контролу игре и било је само питање времена када ће се такав приступ и показани квалитет, пренети и кроз резултат на семафору. После првог полувремена у коме није било голова, Србија је много агресивније ушла у наставак меча, девојке су играле висок пресинг и већ у уводним минутима наставка пропустили прилику да савладају домаћег голмана.

Награда за уложени напор, одговорну, дисциплиновану, дошла је у 58. минуту када је Мијатовић крунисала сјајно издање нашег тима. И после тог гола Србија није стала, напротив девојке су хтеле и други гол како би одагналe сваку сумњу у коначан исход, а за то се после нове добре акције побринула Пољак. Играо се 81.минут, а већ после три минута тачку на феноменално издање Србије ставила је Матић, после акције Чанковић – Мијатовић, повратне лопте и реализације из фудбалских уџбеника.