Вести

ДЕЛЕГАЦИЈА ФСС ПОСЕТИЛА АМБАСАДУ СРБИЈЕ У МАЂАРСКОЈ

24.03.2022.

Уочи пријатељске утакмице у Будимпешти, делегација Фудбалског савеза Србије коју су чинили заменик председника Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић, селектор Драган Стојковић и директор репрезентације Стеван Стојановић, посетила је у четвртак пре подне амбасаду Републике Србије у Мађарској и задржала се у дужем и пријатељском разговору са нашим амбасадором Иваном Тодоровом.

Том приликом, господин Тодоров је уваженим гостима из Србије показао реновиране просторије зграде амбасаде која се налази у центру Будимпеште и упознао их са неким историјским чињеницама везаним са дипломатске односе између две пријатељске земље, Србије и Мађарске. 

”Желим да се захвалим селектору Стојковићу и његовим играчима што су вратили веру народа у српску фудбалску репрезентацију. Заиста смо се осећали поносно током квалификација за Светско првенство, а сигуран сам да ће тако бити и крајем године у Катару” – рекао је Иван Тодоров.

Заменик председника ФСС Ненад Бјековић захвалио се домаћинима на топлој добродошлици и поручио да је резултат из квалификација само почетак једне прелепе приче која ће свој најлепши део имати управо у Катару на завршном турниру Светског првенства.

Селектору Стојковићу пажњу је привукла брошура која се налазила на једној од полица у згради амбасаде, а на којој је писало ’Посетите Ниш’.

”Ето видите, ни у Будимпешти не могу без Ниша. Овде све лепо пише, даме и господо посетите Ниш и уверите се зашто је то најлепши град на свету” – нашалио се селектор Србије, позирајући са брошуром у руци.

Пријему у амбасади присусвовали су још Добривоје Танасијевић Дан Тана и официр за безбедност ФСС Иван Петрић.

Иначе, међу српском заједницом у Мађарској влада велико интересовање за утакмицу која се игра вечерас од 19:30 на стадиону Ференц Пушкаш. Поред великог броја навијача, српске фудбалере бодриће и ђаци Образовног центра ‘Никола Тесла’ из Будимпеште.