Вести

ДЕЛЕГАЦИЈА ФСС ОТПУТОВАЛА У ДОХУ НА ЖРЕБ ЗА ПРВЕНСТВО СВЕТА У КАТАРУ

30.03.2022.

Делегација Фудбалског савеза Србије коју чине заменик председника Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић, селектор Драган Стојковић и директор Стеван Стојановић, отпутовала је за Доху, где се у петак 1. априла од 18 часова, одржава жреб за групну фазу Светског првенства у Катару.

Када је реч о потенцијалним ривалима на најважнијој смотри светског фудбала, став селектора Србије Драгана Стојковића одавно је познат:
”Искрено, не размишљам превише о жребу, осим што ћу бити тамо као члан делегације Фудбалског савеза Србије. Сачекаћемо да се и та церемонија заврши и наставићемо најнормалније да се припремамо за оно што нас очекује у наредном периоду. Имена противника нису толико битна, занима ме искључиво репрезентација Србије. Бавим се нашим стилом игре, нашом тактиком, системом и задацима које треба да урадимо да бисмо дошли до циља. Терен је једино мерило и потпуно је свеједно против кога играте. Нарочито у овом модерном фудбалу који гледамо и у коме уживамо, показало се у више наврата да име противника не значи ништа. Тако говорим и својим играчима, захтевам од њих да се фокусирају на своју игру и да буду максимално фокусирани на свој део посла. Коју год репрезентацију да добијемо у петак на жребу, биће то добра и интересантна група коју ће цела нација са нестрпљењем ишчекивати и једва чекати почетак Светског првенства. Чак ће и после жреба бити рано за било какве прогнозе, јер нас више од седам месеци дели до прве утакмице на завршном турниру у Катару. Пре тога нас очекује изузетно важан циклус утакмица у Лиги нација, имаћемо четири дуела у јуну и два у септембру. То су изазови који имају такмичарски смисао и које морамо озбиљно да схватимо. Ићи ћемо корак по корак, решаваћемо ствари оним редом како буду долазиле”.
Интересантан је био и одговор стратега Орлова на питање данских новинара о важности резултата пријатељске утакмице која је одиграна у уторак увече на стадиону Паркен у Копенхагену:
”Мени није важан. Ако вама ова победа значи, немам ништа против. Можда се сретнемо поново на Светском првенству у Катару. Е, то се рачуна. И то би била сасвим друга прича. Када се игра за бодове, Србија се не плаши никога и може равноправно да се носи са било којом репрезентацијом на свету”.

У делегацији Фудбалског савеза Србије која је отпутовала за Доху, налазе се још тим менаџер репрезентације Немања Филиповић, тикетинг-менаџер Јована Султановић, официр за безбедност Иван Петрић, официр за медије Милан Вуковић и члан медија-тима Небојша Петровић.