Вести

ДЕЛЕГАЦИЈА ФС ШВЕДСКЕ У СЦ ФСС | ХАКАН СЈОСТРАНД: "ТЕК САДА СХВАТАМ ЗАШТО СРБИЈА ИГРА ТАКО ДОБАР ФУДБАЛ"

23.09.2022.
Занимљива слика у Спортском центру Фудбалског савеза Србије. Петочлана делегација нашег сутрашњег противника у Лиги нација, посетила је камп српског националног тима и уверила се на лицу места у идеалне услове које пулени селектора Стојковића имају на располагању током репрезентативних акција.
Чланови руководства Фудбалског савеза Шведске на челу са председником Карл-Ериком Нилсоном и генералним секретаром Хаканом Сјострандом обишли су комплетан спортски комплекс у Старој Пазови и са искреним одушевљењем констатовали да је српска ‘кућа фудбала’ у инфраструктурном, логистичком, организационом и сваком другом смислу један од најсавременијих и најфункционалнијих фудбалских центара у Европи.
„Ово је заиста фантастично, још сам под утиском свега овога што сам видео у Старој Пазови. Сада тек разумем зашто Србија игра тако добар фудбал. Када једна репрезентација има овакве услове за рад, логично је да резултати не могу да изостану. Искрено се надам да ћемо и ми у Шведској једног дана имати овакав фудбалски центар. Видели смо и ВАР собе, ми у Шведској још увек чекамо на видео-технологију и зато ми све ово делује још импресивније. Све ми се допало и све је на топ нивоу. Свака част“ – рекао је генерални секретар ФС Шведске Хакан Сјостранд коме је на ‘Зиду рекордера’ пажњу посебно привукла слика селектора Србије Драгана Стојковића.
Уважене госте из Шведске у Спортском центру ФСС угостили су заменик председника Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић и директор наше А репрезентације Стеван Стојановић:

„Швеђани су сами изразили жељу да дођу у Стару Пазову јер су чули много тога лепог о нашем Спортском центру. Наравно, селектор Стојковић се одмах сложио и није било разлога да им не изађемо у сусрет. Обишли су све просторије, од спортског блока са теренима, свлачионицом, теретаном, фитнесом, спа и велнес центром, до хотелског комплекса и дела за рехабилитациони опоравак и медицинске амбуланте. Утисци су им феноменални“ – рекао је Шурбатовић.