Вести

ДАН КАДА ЈЕ ФУДБАЛСКА СРБИЈА ДОБИЛА СВОЈУ КУЋУ | ТРИЈУМФ ЗА СВА ВРЕМЕНА

14.05.2024.

Данас се у његовом холу налази велика слика генерације која је 2015. године освојила свет на Новом Зеланду, али нико не крије да је велико питање да ли би Рајко, Жиле, Макса, Сергеј, Груја, Вељко, Гаја…, остварили невероватан подвиг да „нису кренули“ из Спортског центра у Старој Пазови. Четири године раније, 14. маја 2011. године Србија је добила један од најлепших, најмодернијих, најфункционалнијих спортских објеката у Европи, дом свих репрезентативних селекција, место које је створило будуће шампионе Европе и света.

Прошло је тачно 13 година како је тадашњи председник Томислав Караџић, заједно са Зораном Лаковићем, свакако најзаслужнији за визију и изградњу Спортског центра, у друштву тада челних људи ФИФА и УЕФА Јозефа Блатера и Мишела Платинија, односно представника државе, потпредседника Владе Ивице Дачића, министарке омладине и спорта Снежане Марковић – Самарџић и градоначелника Старе Пазове Горана Јовића, пресекао врпцу и отворио дом фудбалске Србије. Било је присутно више од 500 званица, фудбалских легенди из земље и иностранства, истакнутих јавних личности, који су били одушевљени оним што виде на више од 11 хектара површине. Био је то „залог за будућност“ како је нагласио тада председник Томислав Караџић, „тријумф свих нас, тријумф за сва времена, за понос и срећу фудбалских поклоника“. Све наравно и због помоћи државе, локалне самоуправе, ФИФА и УЕФА.

После десет година, Спортски центар, тачније његов хотелски комплекс, као и део везан за главни стадион, захваљујући актуелном руководству Савеза, добило је нови, освежени изглед, практично је комплетно реновиран. Довољно за силне похвале од бројних страних гостију, пре свега челника ФИФА и УЕФА. За понос фудбалске Владе и фудбалске Србије.