Вести

ЧЕЛНИЦИ САВЕЗА У СМЕДЕРЕВУ | ПОДРШКА И ПОМОЋ У ВИДУ ОПРЕМЕ ЗА 64 КЛУБА ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА

24.08.2022.

Фудбалски савез  Србије наставио је да пружа подршку и помоћ клубовима различитог нивоа такмичења кроз донацију спортске опреме. Данас су у Градској управи Смедерева посебан разлог за задовољство имали клубови Подунавског округа. Опрема је стигла за 64 клуба са територија Градског фудбалског савеза Смедерева, Општинског фудбалског савеза Смедеревска Паланка и Фудбалског савеза опсштине Велика Плана.

Присутне је у име домаћина најпре поздравио градоначелник Смедерева Јован Беч.
„Посебно ми је задовољство да у име града и округа поздравим челнике Фудбалског савеза Србије, заменика председника Ненада Бјековића и генералног секретара Јована Шурбатовића, генералног секретара ФСРЗС Радета Поповића. Први пут у историји, клубови нашег округа, њих 64 добиће овакву врсту помоћи и донације, вредну опрему. Овај вид подршке много значи свима нама, а ми као град наставићемо такође да помажемо спорт и клубове. Помоћ у опреми посебно ће много да значи клубовима нижег ранга, оним лигашима који су у својим срединама имали играче који су касније остварили озбиљне каријере, стигли и до дреса репрезентације. Издвојио бих једно име, Александра Митровића, најбољег стрелца у историји државног тима. На једном од наших терена он је направио и прве фудбалске кораке. Још једном велика захвалност испред свих клубова Подинавског округа, успут честитке селектору Стојковићу и играчима на пласману у Катар и жеља да тамо остваре вредан резултат“.
Испред ФСС присутнима се обратио Јован Шурбатовић, генерални секретар Савеза.
„Искрени поздрав свима испред Фудбалског савеза Србије, овде смо заменик председника и ја, али преносим вам поздраве и из спортског сектора, селектора Драгана Стојковића и директора Стевана Стојановића. Задовољство је данас бити овде са вама, ово је једна у низу великих акција Фудбалског савеза Србије којом желимо да поручимо да је фудбал једнако важан на сваком делу територије Србије, у свакој општини, у сваком селу, исто онолико колико и репрезентативни фудбал. Година која је за нама, јесте година можда и највећих успеха, сада се налазимо пред почетком Светског првенства у Катару, које почиње у новембру, другом у низу на којем смо обезбедили пласман. Велики успеси остварени су и на клупском плану, следеће године имаћемо директног учесника у Лиги шампиона, пет клубова на европској сцени. Могу да констатујем да смо на добром путу. Зашто све ово наглашавам? Зато јер смо сви ми једна велика фудбалска фамилија, највећа спортска породица у Србији. Када фудбал бележи добре резултате, радује се онда цела нација. И много је важно да остваримо добар резултат и на Светском првенству. Оно што нам је такође веома важно јесте да фудбал равномерно развијамо, како на професионалном, тако и на аматерском нивоу. Желим да истакнем и да смо посебно поносни на чињеницу да смо се ухватили у коштац са многим неправилностима у српском фудбалу, започели тешке и корените реформе и мислим да нам је претходна сезона модел како треба Супер и Прва лига да нам изгледају. Ту пре свега мислим на поштено суђење, регуларне утакмице, повратак публике на стадионе, бројне преносе Супер, али сада и Прве лиге Србије, имплементацију ВАР-а…Исто то желимо и у осталим лигама, чист фудбал. Када имате регуларан и чист фудбал, онда он постаје озбиљан бизнис и забава за гледаоце. У том смислу тражимо од вас подршку, за реформе, чист, поштен и регуларан фудбал, а исто тако очекујте да ћемо подржати све искрене, праве, поштене фудбалске раднике који се боре за поштен и регуларан фудбал. Драго нам је да Смедерево одговорна општина која велику пажњу посвећује спорту и фудбалу. Оно на чему морамо заједно да радимо јесте инфраструктура, теренима са вештачком травом. Не може једно Смедерево које под именом Сартид играло и европске утакмице, да буде без помоћног терена. Ми ћемо као Фудбалски савез Србије да помогнемо, кад се стекну услови, да уђемо у неку заједничку инвестицију, како би се ствари на плану боље инфраструктуре промениле. На крају желим да истакнем да је ово заједничка акција ФСС и ФСРЗС, да имамо феноменалну сарадњу и не би постигли све ово на зеленом терену да није тако добра сарадња и да није цела фудбалска организација здрава“
– рекао је окупљенима генерални секретар ФС Србије Јован Шурбатовић који је у Смедереву боравио са замеником председника ФСС Ненадом Бјековићем.
Спортску опрему добили су следећи клубови – Градски фудбалски савез Смедерева: КМФ Смедерево, ФК Смедерево 1924, ОФК Михајловац, ФК Слобода, ФК Борац 1932, ФК Слога, ФК Саск, ФК Подунавац, Петлић СД 2006, ФК Црвена звезда, ФК Млади радник 1940, ФК Пролетер 1947, ФК Осипаоница, ФК Будућност, ФК Луњевац, ФК Железничар 1930, ФК Бадљевица, ФК Вожд 2020, ФК Ландол, ФК Језава, ФК Стари Храст 2018, ФК Годомин, ФК Скобаљ, ФК Равни Гај, ОФК Славија, ФК Врбовац, ФК Цепелин 026, ФК Коларац, ФК Петријевац, ФК Вучак, ФК Омладинац, ФК Друговац, ФК Шумадинац.
Општински фудбалски савез Смедеревска Паланка: ФК Железничар Кусадак, ФК Ударник Баничина, ГФК Јасеница 2017 Смедеревска Паланка, ФК Селавац 1919 Селавац, ФК Бачинац, ФК Победа Голобок, ФК Главаш Глибовац, ФК Радник Смедеревска Паланка, ФК Пролетер Мала Плана, КМФ Партенон Смедеревска Паланка, ФК Церовац 2013 Церовац, ФК Буковац Мраморац, ФК Нови Млади Борац Водице, ФК Бели Орлови Придворице, ФК Будућност Ратари, ФК Шумадија Азања, ФК Колонија 11442.
Фудбалски савез општине Велика Плана: ФК Морава Велика Плана, ОФК Напредак Марковац, ФК Млади Борац Велико Орашје, ФК Младост 1948 Доња Ливадица, ФК Полет Трновче, ФК Младост Ново село, ФК Јединатво Крњево, ФК Омладинац Ракињац, ФК Слога Милошевац, ФК Бресје Супериор Велика Плана, ОФК Обилић Старо село, ФК Карађорђе Радовање, ФК Ударник Лозовик, СУМФ Маргус Велика Плана.