Вести

ЧЕЛНИЦИ ФСС ОДРЖАЛИ САСТАНАК СА ЧЛАНОВИМА НОВОФОРМИРАНЕ МЕДИЦИНСКЕ КОМИСИЈЕ

16.01.2024.

Челници Фудбалског савеза Србије, председник Драган Џајић и генерални секретар Јован Шурбатовић, одржали су састанак са члановима новоформиране Медицинске комисије наше организације којој су пружили пуну подршку у раду и остваривању амбициозних планова из области здравствене заштите свих актера унутар фудбалске заједнице.

У изјави за сајт ФСС, председник Комисије проф. др Милован Бојић нагласио је да му поверење челних људи српског фудбала представља огромну част, али у исто време и велику обавезу и одговорност:
„Изузетно ценимо све оно што су наши претходници радили у континуитету. Ми смо ту да добре ствари подржимо, одржимо и унапредимо, а уколико има нечег лошег, да спречимо да буде горе. Сходно томе, формирао сам тим од људи који имају остварене професионалне каријере, који знају да планирају и организују здравствену заштиту, имају иза себе резултате и умеју да направе систем. За сваку спортску организацију је најважније да има ефикасну платформу, односно систем квалитетне здравствене заштите, од превенције до врхунских резултата. Овај први разговор са челницима Савеза искористили смо да прикупимо документацију и да прецизирамо шта је делатност рада наше комисије, а већ на следећем састанку бавићемо се конкретним темама и задацима“ – рекао је председник Медицинске комисије и образложио шта ће бити приоритети рада његове комисије:
„Желимо да омасовимо рад Медицинске комисије кроз одговарајуће подкомисије, да што већи број истакнутих здравствених радника укључимо у процес едукације и превенције. Отворени смо за сугестије, примедбе, креативне идеје, али је веома важно да наш рад буде компатибилан са праксом и стандардима УЕФА. Рекао сам и на састанку да ни по чему не заостајемо за другима, имамо знање, искуство и све могуће услове да будемо на нивоу најразвијенијих фудбалских земаља. Важно је само да кроз рад наше комисије окренемо овај систем да функционише још боље. Зашто потенцирам ‘систем’? Дуги низ година сам на челу здравствених установа које су у сталном контакту са спортистима, али рад у спортској организацији је нешто сасвим друго. Морамо да избегнемо одређене замке и да здравствену заштиту актера свих фудбалских догађаја у земљи подигнемо на још виши ниво.“ – рекао је проф. др Милован Бојић, а састанку у просторијама ФСС присуствовали су и сви чланови Медицинске комисије: кардиолог доц. др Марија Здравковић, физиолог проф. др Владимир Јаковљевић, трансфузиолог хематолог доц. др Милан Лазаревић, ортопеди трауматолози прим. др Дражен Јелача и доц. др Дејан Александрић и физијатар др Војислав Бумбаширевић.