Вести

ЧАСТ И ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉЕГ СРПСКОГ ТРЕНЕРА У 2019. | СИНИША МИХАЈЛОВИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН БОЛОЊЕ

27.07.2020.

Прослављени српски стручњак и некадашњи селектор наше А репрезентације, Синиша Михајловић, постао је и званично почасни грађанин Болоње. Одлука је донета у понедељак на састанку градског Савета, јавним гласањем (26 за, 3 против) и у присуству градоначелника Вирђинија Мероле.
У образложењу се наводи да је Михајловић заслужио највеће градске почасти, како због својих тренерских квалитета, тако и због људских особина:
„Синиша се вратио у Болоњу почетком 2019. године у тренутку када се наш тим налазио на ивици амбиса. Његов карактер и тренерска вештина допринели су да се на чудесан начин спасемо испадања и да оборимо рекорд по броју освојених бодова у ери председника Сапута. Сви смо знали да је на терену непоколебљив, али начин на који се изборио са опаком болешћу говори о томе да је и ван терена неустрашиви борац. Чак и током лечења, ниједног тренутка није окренуо леђа екипи и навијачима. Однос који је за време најважније животне битке успоставио са грађанима Болоње, превазилази оквире спортске страсти и заслужује дубоки наклон, не само Италије, већ читавог света. Посебно нам импонује његова изјава да се осећа ‘сином Болоње’. Јер Болоња је таква: прихвата те, пази те, брине о теби… Многи су у Синиши Михајловићу пронашли додатну енергију да се изборе са својим проблемима или да се излече од тешких болести“ – изјавио је Ђан Марко Де Бјазе, иницијатор идеје да се најбољем српском тренеру у 2019. години додели звање почасног грађанина Болоње.