Вести

АЛЕКСАНДАР ВЕСЕЛИНОВИЋ ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ И ПОКАЗНИ ТРЕНИНГ ПОЛАЗНИЦИМА ОСМЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ УЕФА ПРО КУРСА

14.11.2019.

У склопу едукације за полазнике осме генерације УЕФА ПРО курса Александар Веселиновић, шеф стручог штаба Чукаричког, на стадиону на Бановом брду одржао је предавање. Чак 25 полазника курса, међу којима су били Саша Илић, Никола Жигић, Жарко Лазетић, Александар Луковић и други, имали су прилику да од Веселиновића чују бројне појединости на тему „Визија игре тима ФК Чукарички“.

Веселиновић се бираним речима захвалио на поверењу које је ФСС указао њему, али пре свега клубу, који је као и много пута раније био сјајан домаћин.

– Сви сте били велики играчи, ви и у будућности треба да будете носиоци развоја српског фудбала. У разговору са Милошем Миљанићем, кад смо договарали ово предавање, казао сам да не жеимо да вам „солимо памет“. Искористио бих прилику да се захвалим и мојим помоћницима, Душану Ђорђевићу, Оливеру Ковачевићу, Зорану Рендулићу, Миловану Кнежевићу и Павлу Делибашићу, који је уједно и полазник овог курса. У одабиру стручног штаба морате да много водите рачуна, а најбитније је да ти људи у својим областима знају више од вас. Такође, морате да им дате слободу, да своје идеје могу да имплементирају ка заједничком циљу, да те идеје буду усмерене и на тај начин уклопљене – казао је Веселиновић.

Шеф струке Чукаричког је потом појаснио тему о којој је касније одржао врло занимљиво предавање.

– Можда је то у медијима мало помпезно названо „визијом“. Али, кад смо дошли у Чукарички, прво и основно питање било је како и шта да се ради. Циљ је наравно да клуб остане у врху српског фудбала у Супер лиги, у Купу да догурамо што даље, а у Европи да прођемо прву квалификациону рунду. Други циљ је био да играмо офанзивно и да промовишемо младе играче. Знате да је ово приватни клуб, да господин Обрадовић улаже своја средства… – истакао је Веселиновић, који је потом наставио:

– На првом окуљању имали смо чак 16 од 24-25 играча колико их је тад било у погону, из Омладинске школе Чукаричког. Не желим да правим рекламу нашој школи, али ћу само додати да наш клуб у младој репрезентацији тренутно има петорицу репрезентативаца, а стицајем административних околности ту није Ковач, а због  повреда нема Ђорђевића и Величковића. А сви су ти момци прошли школу Чукаричког, што довољно говори какав потенцијал имамо. Такође, у сваком мечу имамо велики број играча млађих од 21 године, у просеку петорица њих је у стартној постави.

Веселиновић је потом уз сјајно одрађену презентацију и брижљиво биране исечке са утакмица, уз акценат на недавну победу против Партизана, на конкретним примерима говорио полазницима о многим стварима. После предавања уследио је и показни тренинг првог тима на терену Чукаричког, који су полазници осме генерације УЕФА ПРО курса по кишном времену одгледали са великом пажњом.

Полазници курса су: Павле Делибашић, Миодраг Анђелковић, Мирко Буњевчевић, Ненад Гроздић, Љубиша Дунђерски, Славољуб Ђорђевић, Милан Ђурић, Никола Жигић, Саша Илић, Жељко Калајџић, Ненад Ковачевић, Данко Лазовић, Александар Линта, Жарко Лазетић, Александар Луковић, Саша Мићовић, Марко Митровић, Слободан Маровић, Марко Пантелић, Срето Ристић, Лидија Стојкановић, Игор Савић, Александар Станковић, Горан Серафимовић и Горан Станић. У публици су поред Милана Миљанића били и наши еминентни стручњаци Бранко Соса Бабић и Слободан Бобе Павковић, као и комплетан стручни штаб Чукаричког.