А селекција

АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ | КОЛАРОВ МИНУЛОГ ВИКЕНДА ОДИГРАО 100. МЕЧ У ДРЕСУ РОМЕ, САМО ЛЕО МЕСИ БОЉИ ОД КАПИТЕНА ОРЛОВА

21.10.2019.

 

Минулог викенда, капитен Орлова, Александар Коларов, забележио је 100. наступ у дресу Роме! Дуел са Сампдоријом остаће српском асу у лепом сећању, а за две и по године колико је Александар Велики понос римског клуба, остварене бројке су импресивне. Коларов је пропустио само три утакмице из тактичких разлога, четири због повреде и две због картона. У дресу Роме остварио је 50 победа, 27 ремија и 23 пораза. Постигао је 15 голова и забележио 16 асистенција. А 10.новембра пуни 34 године! Капа доле!

Уз име нашег капитена још мало статистике на понос српског фудбала и Александра Великог. У последње три сезоне, рачунајући само „Лиге петице“, ас Роме и српске репрезентације, на другом је месту по броју голова из слободних удараца. Постигао их је шест, а испред њега је само Лео Меси са 12 голова.

У репрезентацији је Коларов забележио до сада 87 наступа, постигао 11 голова…

„Ја лично немам амбиције да достигнем ни Банета, ни Декија, ни Саву. Улазим у 34. годину, тако да имам још ове квалификације и бараж па ћемо после да видимо.Сигурно ми је драго што сам се приближио таквим величинама српског фудбала, ако буде прилике, ок. Али није ми то главна преокупација. Видећемо како се будем осећао, сигурно нећу играти због тога да бих оборио рекорд“ – рекао је Александар Коларов.