Vesti

EVROPA STIŽE U ZAJEČAR | STADION "KRALJEVICA" ISPUNIO SVE KRITERIJUME ZA DOBIJANJE UEFA 4 KATEGORIJE STADIONA

05.09.2024.

U danu velikog spektakla, susreta Srbije sa aktuelnim prvakom Evrope, Španijom, u okviru 1. kola A divizije Lige nacija, vest koja će da obraduje sve ljubitelje fudbala u zemlji, ali pre svega istok Srbije i Timočku Krajinu – Evropa stiže i u Zaječar! O svemu iz prve ruke od predsednika Komisije za stadione i bezbednost FSS i direktora privrednog društva FSS Stadioni, Ljubisava Sekulića.

-Drago mi je da mogu da obavestim sportsku i fudbalsku javnost da je stadion „Kraljevica“ u Zaječaru, ispunio sve kriterijume za dobijanje UEFA 4 kategorije stadiona. Pored stadiona „Dubočica“ u Leskovcu, koji je već sertifikovan, očekujemo jako brzo da će i stadion „Lagator“ u Loznici dobiti navedenu kategorizaciju – rekao je Ljubisav Sekulić.

To znači da klubovi i reprezentacija mogu evropske utakmice da igraju i van Beograda (stadioni Crvene zvezde i Partizana), u gore navedenim gradovima.

-U pripremi je i stadion „Karađorđe“ koji se dovodi na nivo 4 kategorije. Takođe, poznato je da se širom Srbije radi na rekonstrukciji travnatih podloga najnovije generacije, tako da dobijamo najbolju osnovu za razvoj fudbala.

Veoma brzo Srbija će posle ove infrastrukturne revolucije imati sliku koja će akterima omogućiti evropske uslove na mnogim stadionima.

-Zahvaljujući strateškom opredeljenju FSS, ali uz bezrezervnu pomoć države Srbije, dostigli smo nivo da već od sredine septembra najveći broj klubova može da igra na terenima kao u najrazvijenijim evropskim ligama! Daljim radom i ulaganjem u infrastrukturu, dobićemo definitivno najbolje uslove za sve učesnike fudbalske igre – zaključio je Ljubisav Sekulić.