Вести

КАПЕЛИ СПОРТ ПОСТАЈЕ ТЕХНИЧКИ СПОНЗОР ЗВАНИЧНЕ ОДЕЋЕ И ОПРЕМЕ ЗА СУДИЈЕ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

23.07.2024.

Фудбалски савез Србије објављује ново вишегодишње партнерство са компанијом Капели Спорт, која постаје технички спонзор званичне одеће и опреме за судије Фудбалског савеза Србије.

Капели Спорт ће испоручивати опрему за српске судије, које суде у прва три ранга такмичења српског фудбала, укључујући Моцарт бет Супер лигу, Моцарт бет Прву лигу и Српску лигу (Београд, Војводина, Запад и Исток). Свеукупно, Капели Спорт ће опремити преко 2.000 судија, од професионалних до оних у базичном фудбалу, са одећом и опремом за терен, опремом за тренинг и одећом за ван терена. Споразум почиње у јулу 2024. године и траћаје, у почетку, три године, до сезоне 2026/27.

Капели Спорт је светска мултиспортска компанија са седиштем у Њујорку, специјализована за екипне спортове. Капели Спорт производи одећу, обућу и комплете за утакмице, чиме омогућава спортистима и екипама да до максимума доведу свој успех на терену и ван њега. Капели Спорт подржава све спортисте кроз јединствени глобални спортски екосистем, са фокусом на изузетност услуге.

Председник и генерални директор Капели Спорта Џорџ Алтирс изјавио је:

”Изузетно смо срећни због партнерства са елитном судијском организацијом Фудбалског савеза Србије. Биће част гледати Капели Спорт на центру терена на свакој утакмици у прва три ранга такмичења у Србији. Од почетка до краја, било је задовољство радити са генералним секретаром ФСС господином Јованом Шурбатовићем и његовим тимом на стварању ове сарадње, која ће бити корисна за обе стране у годинама које долазе. Радујемо се подршци организацији, званичницима и актерима како на терену, тако и ван њега.”

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић изјавио је:

”Управо је завршен велики посао на којем смо дуго радили. Никада раније Савез није имао овакву врсту спонзорства за судије и то је корак више у професионализацији судијске организације. Разговори са Капелијем трајали су месецима и врло смо пажљиво одабрали све оно што смо сматрали неопходним да би се овакав уговор потписао. Савез је добио реномираног и стабилног партнера, утисци судија су одлични, опрему су премијерно носили на финалу Купа Србије у Лесковцу, а најбољу препоруку имали смо од једног нашег суперлигашког клуба, којем је Капели Спорт технички партнер. Ово је одличан посао за Савез. Уговором су први пут у историји покривене две професионалне и четири Српске лиге, а приликом посете у Њујорку, имали смо прилике да видимо како изгледају судије МЛС лиге и уверили се у највише стандарде Капели Спорт опреме.”