Вести

EURO WU19 | МАГИЈА НИНЕ МАТЕЈИЋ, ЕНГЛЕСКА ДО СПАСА ИЗ ПЕНАЛА, СУЗЕ ЗБОГ ЕПИЛОГА

17.07.2024.

Женска репрезентација Србије била је на прагу велике победе против Енглеске – 1:1 (0:0), у другом колу групне фазе Првенства Европе у Литванији, али једна одлука и досуђени пенал за Енглеску у 90. минуту меча, утицао је да се наше девојке не радују успеху који су по свему приказаном заслужиле.

После овог дуела требало је да се прича о спектакуларној бравури и голу Нине Матејић који је Србију довео у вођство у 68. минуту, невероватном тренутку који је показао зашто је Матејић једна од најталентованијих играчица на европском тлу. Једноставно све је било перфекција, од пријема и продора, пируете, заламања и „лажњака“ до ударца и реализације. Стекао се утисак да су и играчице Енглеске биле спремне да аплаузом награде невероватну соло акцију капитена Србије. Нису аплаудирале Матејић, али јесу пеналу који је досуђен у њихову корист, после једног центаршута с леве стране, Милица Стојић је држала руку сасвим уз тело, савијену ка напред када ју је лопта погодила у лакат. За судију Минку Вакели то је био пенал, а како нема ВАР система, узалудни су били протести наше клупе и играчица.

Изабранице селекторске Лидије Стојкановић одиграле су одличан меч, биле су сјајне и против Француске на премијери, а у групној фази остаје им још меч против домаћина Литваније. У неком сценарију, а први је да Енглеска и Француска не одиграју реми, могу да се надају пласману у полуфинале.

Против Енглеске су показале да то заслужују, по статистици, броју удараца на гол, приликама, показаном квалитету и оно што је важно, сјајном карактеру. Меч са Литванијом на програму је 20. јула.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Матејић 68, 1:1 Ендерби (из једанаестерца) 90. Стадион у Маријампољу. Судија: Минка Векели (Финска).

СРБИЈА: Алексић, Сарић, Матијевић, Стојић, Гаковић (90+5. Миловановић), Чингелић, Илић (90+5. Мајсторовић), Гајић, Стокић, Матејић, Увалин (89. Јошић). Селекторка Лидија Стојкановић

ЕНГЛЕСКА: Кокс, Невил, Аспин (67. Рид), Рабџон (31. Браун)Денис (67. Бос), Потер (67. Причард), Акпан, Лиа, Годфри (56. Ендерби), Агиманг, Ворси. Селектор Џон Грифитс