Вести

11 ГОДИНА БЕЗ МИЉАНА МИЉАНИЋА | ПРЕДСЕДНИЦИ ФСС И ФСБ ПОЛОЖИЛИ ВЕНЦЕ НА ГРОБ ФУДБАЛСКОГ ВИЗИОНАРА

10.05.2023.
Сходно пракси и традицији, другог дана Међународног меморијалног турнира „Миљан Миљанић”, чланови руководства ФСС и ФСБ, у присуству делегација учесника и чланова породице Миљанић, положили су цвеће на гроб легендарног стручњака у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.
Испред Фудбалског савеза Србије венац је положио председник Драган Џајић:
„Желео бих да се захвалим Фудбалском савезу Београда што је пре девет година покренуо иницијативу за организацију турнира који чува сећање на лик и дело Миљана Миљанића. Легендарни Чича је задужио српски фудбал и заслужио да га не заборавимо. Користим прилику да поздравим госте из Црне Горе, Северне Македоније и Бугарске, да им се захвалим што су својим присуством увеличали овај важан догађај.”
Испред Фудбалског савеза Београда, присутнима се обратио председник Марко Здравковић.
„Миљан Миљанић није обележио само једну епоху, обележио је и време које ће надживети све нас. Направио је ланац непресушног фудбалског знања, који ће се преносити са генерације на генерацију. Број играча и тренера који су формирани на његовој филозофији фудбала, велико су богатство српског фудбала. Миљан је својим ауторитетом увек окупљао оно најбоље што је југословенски фудбал имао да понуди. Тако се и ми данас окупљамо под скутима имена Миљана Миљанића и чувамо успомену на то велико име.”
Као и сваке године, помен великом визионару који је оставио неизбрисив траг у српском, европском и светском фудбалу, није могао да прође без његових бивших ученика, Владимира Петровића Пижона, Зорана Филиповића, Душана Савића, Станислава Карасија и многих других.
Присутан је био и директор млађих категорија ФСС Никола Лазетић:
„Године пролазе, а сећање на нашег Чичу не бледи. Још као дете, имао сам срећу да га упознам и да осетим како та његова енергија делује позитивно на цело окружење. Буквално је пленио знањем и харизмом. Турнир у његову част је најмање чиме можемо да се одужимо човеку који је увек ишао испред свог времена”
У име породице, Миљанов најмлађи унук, Вук Миљанић, позвао је све присутне на традиционално заједничко дружење у ресторану Мадера.