A selekcija

POVRATAK KUĆI | DRAGAN STOJKOVIĆ PONOVO NA "ČAIRU", ČISTA EMOCIJA

11.10.2024.

Novi dolazak najbolje reprezentacije Srbije u Niš, gde Orlovi borave pred susret sa Švajcarskom u Leskovcu, probudio je emocije kod selektora Dragana Stojkovića. Ovde kažu da Niš ima dva cara, jedan je Konstantin, drugi je Piksi! U decembru prošle godine kada je pola Srbije slavilo Svetog Nikolu, Niš je slavio svoj najvećeg sina, Dragana Stojkovića. Tada se u prepunom Narodnom pozorištu klicalo rođenom Nišliji, dečaku koji je odrastao u Pasi Poljani, igraču kome se svet klanjao, treneru i selektoru koji je Srbiji podario dva plasmana na najveća takmičenja. Priznanje počasni građanin samo je jedno od mnogih u bogatoj karijeri, ali po svemu posebno, uostalom dovoljno je danas bilo videti Stojkovićevo pojavljivanje na stadionu koji ga je vinuo u orbitu, njegov „Čair“. I konstatovati – čista emocija.

U društvu Dejana Propadala, direktora Radničkog, selektor Srbije je obišao klupske prostorije i video brojne fotografije iz istorije kluba, vremena najvećih rezultata i uspeha, vremena koje su obeležili i njegovi golovi…Jedna fotografija posebno mu se dopala, ona na kojoj su navijači Radničkog istakli transparent na kome piše „Real iz Niša, sve živo šiša“. Na kraju po izlasku na teren, na poslednji trening reprezentacije pred meč sa Švajcarskom, Stojković je zastao kod fenomenalnog murala Dimitrija Pantića, koga je glumio fantastični Nikola Simić u kultnom filmu „Tesna koža“ uz čuvenu repliku „kec u Nišu“. Selektor se za brojne fotografe samo osmehnuo i rekao „nije šala, kec u Nišu“, zatim se okrenuo i više za sebe uz sreću što je ponovom u svom gradu prozborio „povratak kući“. Niš i Leskovac za sreću Piksiju i Orlovima!

A po završetku treninga, selektora Srbije sačekalo je još jedno iznenađenje. Navijačka grupa Radničkog, čuvene „Meraklije“, poklonile su legendi kluba i grada navijački šal.