A selekcija

LIGA NACIJA | SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ I SAŠA LUKIĆ PRED MEČ SA ŠPANIJOM (VIDEO)

04.09.2024.

Reprezentacija Srbije počinje novi, četvrti ciklus Lige nacije, posle sjajnih rezultata u diviziji B, sada u elitnoj A grupi evropskog fudbala. Rivali Orlovima biće Španija, Danska i Švajcarska. U septembarskom prozoru izabranici selektora Dragana Stojkovića sastaju se sa aktuelnim prvacima Evrope, selekcijom Španije, 5. septembra na travi stadiona „Rajko Mitić“, tri dana kasnije, u Kopenhagenu, rival će biti Danska.

Dan pre meča sa Španijom, na konferenciji za medije bili su selektor Dragan Stojković i reprezentativac Saša Lukić.

-Učinićemo sve da se Srbija dostojno suprotstavi najvećoj fudbalskoj sili u Evropi. Imamo sastanke, analizu protivnika, već dva dana, dajemo smernice igračima šta treba da rade i kako da izgledaju na terenu. Sve ostalo ih ne dotiče. Fokusirani smo na utakmicu i ništa ne može da nas poremeti – ističe selektor Srbije, koji je izneo niz pohvala na račun aktuelnih prvaka Evrope- Španija je jedna od najboljih ekipa na svetu. U Evropi je to pokazala i dokazala. Neverovatan skup talenata, velika superiornost na terenu, fudbalska moć. Imali su oni generacije i pre ove, ali ova generacija sa mladim igračima, dala je rezultate.

Nije tajna da Španci imaju i kvalitet i kvantitet.

-Jednostavno imaju mnogo, mnogo kvalitetnih igrača, tako da je nebitno što će Rodri i Morata biti odsustni. Teška utakmica u svakom slučaju, ali u isto vreme i odlična prilika, šansa i za nas, pogotovo za neke igrače da pokažu i dokažu da su s pravom na spisku reprezentacije Srbije. Znate i samo da imamo puno problema sa igračim kadrom, uz to moram da dodam da su se Veljković i Maksimović zbog povreda vratili u klubove. Terzić je takođe pod znakom pitanja, videćemo danas posle treninga kakva je situacija.

Orlovi su spremili taktiku.

-Moramo da odigramo otvorenu utakmicu, da pokrijemo sve zone, sa loptom da ugrozimo gol protivnika. Ono što sam obećao, da će biti promena posle Evropskog prvenstva, to se i desilo. Ovo je jedno ozbiljno takmičenje, želimo da iskristališemo formu za kvalifikacije i pokušamo da budemo rezultatski uspešni. Tražimo zamene za one kojih nema, na meni je da pružim šansu, pokušam da kod tih igrača pronađem recept i zamene one koji trenutno nisu tu. Što se formacije tiče, zavisi puno od Terzića. Da li sa trojicom u zadnjoj liniji ili ćemo nešto promeniti.

Poznat je i kapiten, odnosno njegov zamenik.

-Kapiten će biti Nikola Milenković, igrač sa trenutno najviše nastupa u reprezentaciji, zamenik je Predrag Rajković.

Saša Lukić ne krije da je prisutan veliki motiv i žrlja da se ostavi dobar utisak i postigne dobar rezultat.

-Videli smo na Evropskom prvenstvu da je Španija prikazala najbolji fudbal i da su zasluženo prvaci Evrope. Trenutno su najbolja ekipa na svetu. Ukoliko želimo uspeh moramo biti perfektni sve vreme, u ofanzivi i defanzivi. Moramo da sledimo njihov primer, na prethodna dva takmičenja nisu imali rezultat, ali sačuvali su zajedništvo i stigli ponovo do velikog rezultata. – ne krije Saša Lukić.

Reprezentacija igra u dosta izmenjenom sastavu.

-Ovo je novo takmičenje, jako važno za nas. Zato su tu nove snage koje će dosta da nam pomognu. Mladi igrači spremni za dokazivanjem, pokazali su veliku želju da svi zajedno napravimo iskorak. Svi smo spremni i jedva čekamo da počne utakmice. Bez svakog se trenutno mora, mi koji smo tu moramo da damo sve od sebe. Reprezentacija Srbije uvek mora da postavlja najviše ciljeve i u svaki meč da ulazi sa željom da pobedi. Na selektoru je da odredi taktiku, a mi smo spremni da ispunimo zahteve – rekao je Saša Lukić.

Kompletnu konferenciju za medije možete da pogledate ovde.