Vesti

U21 | SELEKTOR LJUBINKO DRULOVIĆ OKUPIO NOVU GENERACIJU ”ORLIĆA”

02.09.2024.

Danas se u Beogradu okupila mlada reprezentacija Srbije (U-21), koju čine većinom igrači koji su do nedavno nosili dres omladinske (U-19) selekcije. ”Orlići” u septembru igraju dve utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Ukrajine (Riga, 6. septembar, 18.00) i Azerbejdžana (Baku, 10. septembar, 17.00). Izabranici selektora Ljubinka Drulovića u sredu putuju u Letoniju, gde ih očekuje prvi od pomenuta dva meča.

Selektor Ljubinko Drulović odlučio je da pruži šansu novoj generaciji da stekne iskustvo igranja u mladoj reprezentaciji:

”Želimo da započnemo novu fazu, jednu novu eru mlade reprezentacije. Mislim da je pravi trenutak da počnu da stiču iskustvo i upoznaju se sa onim što ih očekuje u narednim kvalifikacijama. Idealne su utakmice da pružimo šansu novim reprezentativcima, koji su do juče bili u mlađoj selekciji. Iskoristićemo septembar i oktobar da im pružimo šansu da osete šta ih očekuje u budućnosti.

Ovo je faza kada igrači prelaze iz omladinskog u seniorski fudbal i iz tog ugla nije lako biti u mladoj reprezentaciji. Neki igrači igraju, neki ne igraju koliko bi želeli u svojim klubovima, ali mi smo tu da im damo podršku i da im stavimo do znanja da se na njih ozbiljno računa. Siguran sam da će na najbolji mogući način reprezentovati našu zemlju u narednim utakmicama koje imamo do kraja kvalifikacija. Daćemo svoj maksimum, biti konkurenti i igrati na ozbiljnom nivou.”


Srbiju do kraja kvalifikacija očekuju pomenute dve utakmice, protiv Ukrajine i Azerbejdžana na gostujućem terenu, kao i duel poslednjeg kola, kada će Ukrajina biti gost ”Orlića”.