A selekcija

ORLOVI NA DLANU | VLAHOVIĆ I MITROVIĆ NEMILOSRDNI, MILENKOVIĆ DEBITOVAO POBEDOM U PREMIJER LIGI, PAVLOVIĆ NAJBOLJI U MILANU, ODLIČAN ILIĆ, STRELAC I BIRMANČEVIĆ, NEDELJKOVIĆ ZA ISTORIJU ASTON VILE

27.08.2024.

Naredne sedmice sledi reprezentativno okupljanje i novi start najmlađeg UEFA takmičenja Lige nacija, za Evropu i svet, pre svega Orlove, interesantni dueli sa aktuelnim prvakom Evrope, Španijom, zatim i put u Kopenhagen na okršaj sa Danskom. A iza nas je veoma zanimljivo ligaško kolo i dobro izdaljnje velikog broja naših reprezentativaca.

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković – Savić, posle sjajnog izdanja i trijumfa u Superkupu Saudijske Arabije, nastavili su u istom stilu, sada na premijernom meču novog šampionata. Mitrogol je bio strelac dva puta u pobedi Al  Hilala protiv Al Akduda u gostima (0:3). Golu se radovao i Sergej Milinković – Savić. Dva gola postigao je i Dušan Vlahović u drugoj pobedi Juventusa na startu šampionata, sada na Bentegodiju u meču sa Veronom (0:3). Odličnu partiju pružili su i Nikola Milenković koji se radovao prvoj pobedi u dresu novog kluba u Premijer ligi, Notingem Foresta. Šumari su slavili na gostovanju Sautemptonu (0:1).

Vikend u 2. kolu Premijer lige pamtiće i mladi Kosta Nedeljković, ušao je u igru protiv Arsenala (0:2) u 16. minutu, dovoljno da se konstatuje, pored sasvim solidnog izdanja, da je 1000. fudbaler koji je nosio dres Aston Vile. U Seriji A Strahinja Pavlović je bio daleko najbolji pojedinac u Milanu u porazu sa Parmom (2:1), Ivan Ilić je pogodio za izjednačenje u duelu sa Atalantom, bio je to uvod u potpuni preokret i pobedu „torinskih bikova“ (2:1). Sparta iz Praga se nalazi na pragu plasmana u Ligu šampiona zahvaljujući dobrim igrama Veljka Birmančevića koji je u minulom kolu bio strelac u remiju sa Slovačkom (2:2).

Na debiju za Al Itihad Predrag Rajković je sačuvao mrežu (0:1) protiv Al Koloda, a vredi apostrofirati i debi Lazara Samardžića za Atalantu. Miloš Veljković je bio standardan u remiju Verdera na gostovanju Frajburgu (2:2), kao i Saša Lukić u važnoj pobedi Fulama protiv Lestera (2:1). Uspehu svog tima mnogo je doprineo i Nemanja Maksimović, Panatinaikos je savladao Levadijakos (1:0). U Rusiji se igrao veliki derbi u Sankt Peterburgu, Zenit i Spartak iz Moskve su igrali bez golova, oba naša defanzivca su bili starteri, Babić u Spartaku i Eraković u domaćem klubu.