Вести

U21 | ”ОРЛИЋИ” ЛЕПИМ ГОЛОВИМА СЛАВИЛИ У БАКУУ

10.09.2024.


Млада репрезентација Србије славила је против Азербејџана резултатом 0-2 (0-2) у Бакуу у оквиру квалификација за Европско првенство 2025. Подмлађена генерација ”Орлића”, састављена од омладинаца, оставила је добар утисак у две утакмице – против Украјине и Азербејџана, и показала да може бити лепа репрезентативна будућност.

Стадион: Далга арена, Баку
Судија: Дешепи (Француска)
Стрелци: 0:1 Ђурђевић 26’, 0:2 Мијатовић 40’

АЗЕРБЕЈЏАН: Иманов, Хасанов, Хусејнов, Рамазанов, Рзајев, Сафаров (од 85’ Шахнијаров), Јусифли, Абасов (од 78’ Ахмадов), Акхундзаде, Салианскиј, Алијев (од 78’ Абдулајев)

СРБИЈА: Каличанин, Ђурђевић, Серафимовић, Илић, Константинов (од 62’ Мимовић), Џодић, Шљивић (од 88’ Павловић), Миличић, Мијатовић (од 74’ Глушчевић), Милошевић (од 74’ Баждар), Величковић (од 62’ Вукичевић)


Селектор Љубинко Друловић искористио је прилику да пружи шансу већини младих играча, који су оставили сјајан утисак на терену готово од првог минута. Србија је добро држала лопту, играла леп фудбал, који је крунисан са два фантастична поготка у првом делу. Први је дело Вукашина Ђурђевића, који је са око 18 метара од гола противника, након једне одбијене лопте, лансирао лопту у горњи десни угао голмана Азербејџана и довео Србију у вођство. Предност је дуплирао Јован Мијатовић у смирај првог полувремена, након сјајног лоб паса Николе Миличића, а потом и феноменалног ”лажњака”, након ког му није било тешко да лопту спроведе до мреже домаћина.

Други део игре почео је пеналом за Азербејџан после свега 20 секунди. Међутим, истакао се феноменалном интервенцијом Лазар Каличанин и проследио лопту у корнер. До краја меча било је по неколико прилика на обе стране, али су ”Орлићи” одржали резултатску предност, па је меч завршен резултатом 0-2. Последњу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство 2025. Србија игра 15. октобра, када ће дочекати Украјину.