Media

АКРЕДИТОВАЊЕ МЕДИЈА | ЛИГА НАЦИЈА: СРБИЈА – ШПАНИЈА, ДАНСКА - СРБИЈА

23.08.2024.

Поштовани,

Систем акредитовања медија за предстојеће утакмице А тима Србије у Лиги нација спроводиће се на следећи начин:

СРБИЈА – ШПАНИЈА (стадион ”Рајко Митић”, 5. септембар од 20 сати и 45 минута).

Систем акредитовања за медије који нису власници ТВ и радио права и фоторепортере биће отворен од понедељка 26. августа до недеље 1. септембра (до 12 часова).

Са мејл адресе редакције (изузев “freelance”) захтеве шаљете на мејл адресу [email protected]

На меморандуму фирме (обавезан потпис и печат овлашћеног лица) неопходно је навести име и презиме извештача уз фотографију (формат пасош, молим вас да фотографије буду веродостојне) и позицију на стадиону (принт прес, веб прес, веб камера, ТВ прес, ТВ камера, радио прес, фоторепортер, ”freelancer”).

Сви медији који имају онлајн редакције и видео продукцију воде се под „веб“.

Телевизије са националном, кабловском или локалном фреквенцијом воде се као „ТВ“.

Имајте у виду да је капацитет медија трибине, као и простора предвиђеног за фоторепортере ограничен, тако да нећемо издавати више од две акредитације за новинаре, односно једну за фоторепортере, осим за фото агенције са вишегодишњим радом и присуством на нашем тржишту.

Уколико нисте обавештени другачије мејлом, акредитација је одоборена.

Акредитације се преузимају у акредитационом центру на стадиону ”Рајко Митић” (просторије службе за чланство ФК Црвена звезда – западна трибина) 3. и 4. септембра од 12 до 20 часова, као и 5. септембра од 10 сати до почетка утакмице.

У складу са УЕФА регулативом акредитације су подељене у четири категорије:

КАТЕГОРИЈА 1

Власници ТВ и дигитал права

 

КАТЕГОРИЈА 2 (улазак Медија центар стадиона ”Рајко Митић”, западна трибина)

Медије који нису власници ТВ права и тој групи припадају принт прес, веб прес и камера, ТВ прес и камера, радио прес, “freelance”.

 

ВАЖНО

Веб и ТВ сниматељи, сви они који камеру уносе на стадион, обавезни су да камеру оставе у прес сали. Камере на медија трибини, у ходнику или било којем другом простору унутар стадиона НИСУ дозвољене и у случају непоштовања овог правила ризикује се одузимање акредитације и УЕФА санкције. Камере се могу користити за време прес конференције и у микс зони по завршетку утакмице.

Употреба мобилних телефона – Молимо вас да током утакмице садржај који направите мобилним телефонима из медија трибине не буде експлоатисан на начин који би могао да угрози ТВ и дигитална права.

 

КАТЕГОРИЈА 3

Фоторепортери (улазак на стадион биће кроз капију 1 западне трибине два сата пред почетак меча и биће дозвољен улазак и рад у медија центру уз акредитацију на увид)

Приликом преузимања маркера неопходно је показати професионални документ. Такође је неопходан и лични потпис да је маркер преузет.

Коришћење маркера је обавезно све време (број на леђима мора бити јасно видљив) од тренутка преузимања по завршетку утакмице исти је неопходно вратити на месту где је преузет.

Забрањен је улазак без фотоапарата.

Фотографије се не могу правити мобилним телефонима.

Снимање (видео материјал) је забрањено.

Приликом промена позиције на терену није дозвољен пролазак код клупа за резервне играче.

Радни простор и простор за послужење биће организован у медија центру.

Присуство на прес конференцијама пре и после утакмице подложно је рестрикцијама у простору.

Микс зона није дозвољена.

 

КАТЕГОРИЈА 4

Фудбалски савез Србије, Фудбалски савез Шпаније, УЕФА

ДАНСКА – СРБИЈА (стадион ”Паркен”, 8. септембар од 18 сати).

Систем акредитовања медија из Србије који нису власници ТВ и дигитал права спроводи се у сарадњи са ФС Данске и ФС Србије, односно портпарол Милан Вуковић. Од података неопходно је послати слику, копију пасоша, позицију на стадиону и валидну прес акредитацију) на мејл [email protected].

Систем је отворен до петка 30. августа (до 12 часова).

 

Напомена: ФСС спороводи систем акредитовања за медије из Србије, не организује пут и смештај.