Вести

U21 | ОРЛИЋИ ПРОТИВ УКРАЈИНЕ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊУ УТАКМИЦУ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО, ИЗЈАВА СЕЛЕКТОРА ЉУБИНКА ДРУЛОВИЋА, ТРЕНИНГ

14.10.2024.

Млада репрезентација Србије припрема се у Спортском центру Фудбалског савеза Србије за последњу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство 2025. против Украјине (уторак, 15. октобар, 20.30, Спортски центар ФС Србије). Улаз на утакмицу је слободан.

С обзиром да утакмица за ”Орлиће” нема резултатски значај, јер је Србија остала без шанси за пласман на Првенство Европе, селектор Љубинко Друловић одлучио је да, баш као и у септембру, пружи шансу младим фудбалерима, већином из генерације 2004/5, који представљају будућност младе репрезентације.

Љубинко Друловић је најавио да ће већина играча добити своју шансу:

”Нажалост, неки од играча нам оправдано нису на располагању у односу на септембарски прозор. Сходно томе, ту је доста нових момака, али било је довољно времена да их све уклопимо. Сигуран сам да ћемо одиграти једну добру утакмицу, да покушамо да победимо и наставимо са добрим играма, које смо пружали у септембру на обе утакмице. Важно је да као екипа наставимо да растемо, овакве утакмице су права прилика за то, јер је Украјина једна изузетна екипа.”

Селектор верује да је пред новом генерацијом ”Орлића” лепа будућност:

”Надам се да ћемо све што смо радили претходних дана пренети на утакмицу. Амбијент међу момцима је одличан, то ме посебно радује. Све што желим је да будемо на свом нивоу и испоштујемо ствари на терену. Не треба заборавити да су наши момци чак и по две, до три године млађи од Украјинаца. То је нова генерација коју стварамо и сигуран сам да је пред њима лепа будућност.”