А селекција

ЛИГА НАЦИЈА | КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА И СТРАХИЊЕ ПАВЛОВИЋА У КОПЕНХАГЕНУ

07.09.2024.

Репрезентација Србије у недељу, 8. септембра (18,00) игра други меч у А дивизији Лиге нација. После сусрета са Шпанијом (0:0), Орлови се састају у Копенхагену са Данском. На конференцији за медије, пред последњи тренинг, били су селектор Драган Стојковић и репрезентативац Страхиња Павловић.

-Оно што је најбитније, нико од играча се не жали на повреду. Сви играчи који су овде, биће у конкуренцији за тим. Што се умора тиче, он не постоји, и Данска је играла против Швајцарске. У истој смо ситуацији. То је професионални фудбал, на три дана се играју утакмице. Важно је да добро спавају, да је исхрана океј и да сутра буду изазов какав је Данска – рекао је селектор Стојковић.

Државни тим чека на победу против Данске од 1990. када смо славили управо у Копенхагену (2:0) у квалификацијама за Европско првенство.

-Данска је увек била тежак и неугодан противник. Показују то из циклуса у циклус. Они су екипа без које не може да се одигра на Светско ни Европско првенство. Готово су редовни учесници. И то све говори. Састали смо се недавно на Првенству Европе у Немачкој, резултатски без победника, али тим ремијем су они били задовољнији. Дошли смо, дакле, овде да пружимо максималан отпор и остваримо добар  резултат. Али овде никоме није лако, јер Данска је добра селекција.

Интересантан податак је да су Данци као домаћини у последњих 18 утакмица забележили 16 победа уз један пораз и реми. Чињеница која говори колико су озбиљан ривал.

-Данска је екипа која се није нешто много променила у односу на последњи наш меч, Кристијансен и Меле нису тренутно са њима, имају замене за сваког играча. Не верујем да нешто може много да се мења, у екипи или у тактичком смислу. Добро се познајемо. Направили смо добру анализу, знамо шта можемо да очекујемо и морамо бити сконцентрисани од првог минута – јасан је селектор Драган Стојковић.

Страхиња Павловић и саиграчи знају да их очекује веома захтеван меч, а дефанзивац Милана је одговорио на питање које се односило на увод у овај циклус Лиге нација…

-Да, причао сам са неколико играча пре утакмице са Шпанијом, показали су момци да су спремни за велике изазове.

Поменули су дански новинари за крај да је Србија на Европском првенству сматрала да је оштећена за једанаестерац.

„Искрено, после те утакмице… Било је елемента, али судија је тако видео ситуацију… Нисам хтео да тражим алиби. Били смо близу, фалио нам је један гол, да је Јовић био пар ценмтиметара иза чувара, избегао би офсајд, гол би био признат и победили бисмо… Фалило нам је среће… Нисам превише размишљао о томе“, рекао је Страхиња Павловић.