А селекција

ЛИГА НАЦИЈА | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И САША ЛУКИЋ ПРЕД МЕЧ СА ШПАНИЈОМ (ВИДЕО)

04.09.2024.

Репрезентација Србије почиње нови, четврти циклус Лиге нације, после сјајних резултата у дивизији Б, сада у елитној А групи европског фудбала. Ривали Орловима биће Шпанија, Данска и Швајцарска. У септембарском прозору изабраници селектора Драгана Стојковића састају се са актуелним првацима Европе, селекцијом Шпаније, 5. септембра на трави стадиона „Рајко Митић“, три дана касније, у Копенхагену, ривал ће бити Данска.

Дан пре меча са Шпанијом, на конференцији за медије били су селектор Драган Стојковић и репрезентативац Саша Лукић.

-Учинићемо све да се Србија достојно супротстави највећој фудбалској сили у Европи. Имамо састанке, анализу противника, већ два дана, дајемо смернице играчима шта треба да раде и како да изгледају на терену. Све остало их не дотиче. Фокусирани смо на утакмицу и ништа не може да нас поремети – истиче селектор Србије, који је изнео низ похвала на рачун актуелних првака Европе- Шпанија је једна од најбољих екипа на свету. У Европи је то показала и доказала. Невероватан скуп талената, велика супериорност на терену, фудбалска моћ. Имали су они генерације и пре ове, али ова генерација са младим играчима, дала је резултате.

Није тајна да Шпанци имају и квалитет и квантитет.

-Једноставно имају много, много квалитетних играча, тако да је небитно што ће Родри и Мората бити одсустни. Тешка утакмица у сваком случају, али у исто време и одлична прилика, шанса и за нас, поготово за неке играче да покажу и докажу да су с правом на списку репрезентације Србије. Знате и само да имамо пуно проблема са играчим кадром, уз то морам да додам да су се Вељковић и Максимовић због повреда вратили у клубове. Терзић је такође под знаком питања, видећемо данас после тренинга каква је ситуација.

Орлови су спремили тактику.

-Морамо да одиграмо отворену утакмицу, да покријемо све зоне, са лоптом да угрозимо гол противника. Оно што сам обећао, да ће бити промена после Европског првенства, то се и десило. Ово је једно озбиљно такмичење, желимо да искристалишемо форму за квалификације и покушамо да будемо резултатски успешни. Тражимо замене за оне којих нема, на мени је да пружим шансу, покушам да код тих играча пронађем рецепт и замене оне који тренутно нису ту. Што се формације тиче, зависи пуно од Терзића. Да ли са тројицом у задњој линији или ћемо нешто променити.

Познат је и капитен, односно његов заменик.

-Капитен ће бити Никола Миленковић, играч са тренутно највише наступа у репрезентацији, заменик је Предраг Рајковић.

Саша Лукић не крије да је присутан велики мотив и жрља да се остави добар утисак и постигне добар резултат.

-Видели смо на Европском првенству да је Шпанија приказала најбољи фудбал и да су заслужено прваци Европе. Тренутно су најбоља екипа на свету. Уколико желимо успех морамо бити перфектни све време, у офанзиви и дефанзиви. Морамо да следимо њихов пример, на претходна два такмичења нису имали резултат, али сачували су заједништво и стигли поново до великог резултата. – не крије Саша Лукић.

Репрезентација игра у доста измењеном саставу.

-Ово је ново такмичење, јако важно за нас. Зато су ту нове снаге које ће доста да нам помогну. Млади играчи спремни за доказивањем, показали су велику жељу да сви заједно направимо искорак. Сви смо спремни и једва чекамо да почне утакмице. Без сваког се тренутно мора, ми који смо ту морамо да дамо све од себе. Репрезентација Србије увек мора да поставља највише циљеве и у сваки меч да улази са жељом да победи. На селектору је да одреди тактику, а ми смо спремни да испунимо захтеве – рекао је Саша Лукић.

Комплетну конференцију за медије можете да погледате овде.