А селекција

ЗЛАТНИ ЈУБИЛЕЈ КАПИТЕНА СРБИЈЕ | ДУШАН ТАДИЋ У КЛУБУ 100

10.09.2023.

Капитен репрезентације Србије, Душан Тадић, против Литваније одиграће јубиларни 100. меч у дресу државног тима. Фудбалски савез Србије и УЕФА тим поводом спремили су специјална признања за Тадића, која ће му и складу са протоколом УЕФА бити уручена на првој следећој утакмици Србије на домаћем терену.

Душан Тадић је за најбољи државни тим дебитовао 14. децембра 2008. године у пријатељском мечу против Пољске у Турској код селектора Радомира Антића. До утакмице са Литванијом постигао је 21 гол уз 37 асистенција у дресу најдражих боја, пре тога је 18 пута облачио и дрес младе репрезентације (U21).

Од лета 2023. године члан је турског Фенербахчеа. Пре тога је изградио статус велике легенде вишеструког првака Европе, холандског Ајакса, клуба за који је наступао пуних пет година. Сјајне партије пружао је у Премијер лиги у дресу Саутамптона, а велики печат оставио је Твентеу, Гронингену и Војводини, одакле је и кренуо у инострану авантуру. Душан Тадић је троструки освајач Златне лопте Фудбалског савеза Србије, као најбољи фудбалер године (2016,2019, 2021.). Душан Тадић је четврти српски играч који је одиграо 100 и више утакмица у дресу Србије, пре њега то су остварили Саво Милошевић, Дејан Станковић и Бранислав Ивановић.

Душан Тадић је рођен 20. новембра 1988. године у Бачкој Тополи.